LifeStyle

Festivalul Liceenilor edita a V-a

Cea de-a V-a editie a Festivalului Liceenilor s-a incheiat, duminica seara, cu Gala Laureatilor, unde cei mai buni liceeni au fost rasplatiti cu premii pe masura reprezentatiilor din cele trei seri de spectacole de catre Centrul Cultural European Sector 6 si primarul Cristian Poteras. Festivalul Liceenilor a debutat n urm cu patru ani, sub sloganul ,,Primvara tinerelor sperante. Elevi ai celor 12 licee din sectorul 6, mici dramaturgi, actori, dansatori si muzicieni au ridicat sala in picioare cu reprezentatiile demne de marile scene ale tarii in cele trei zile ale Festivalului Liceenilor.

Prima zi a festivalului, vineri, a adunat pe scena, la Sectiunea Dramaturgie, 11 trupe de actori, poeti si dramaturgi care si-au demonstrat talentul la poezie, teatru si proza. Au castigat cei mai buni. Locul I a fost luat de liceenii de la Eugen Lovinescu care au pus in scena Medeea. Locul II a fost castigat de Gheorghe Asachi cu reprezentatia Dor de Eminescu, iar locul III a revenit piesei Titanic Vals si liceului Mircea Eliade. Cele trei mentiuni la Sectiunea Dramaturgie au fost luate de Liceele Tudor Vladimirescu, Costin C. Kiritescu si de Elena Cuza.
Sambata, in cea de-a doua zi a Festivalului Liceenilor, la Sectiunea Dans, au participat 8 licee. La Casa de Cultura a Studentilor ,,Grigore Preoteasa au dansat cele mai bune trupe si cei mai buni dansatori din liceele din sectorul 6. Opt licee s-au batut in ritm de muzica pentru marele premiu al serii de Dans. Pe locul I au urcat cei de la Grigore Moisil, pe locul II liceenii de la Petru Maior, iar pe locul III trupa Just Dance de la liceul Gheorghe Asachi. Mentiunile au fost luate de liceul Gheorghe Airinei, de Marin Preda si de Costin C. Kiritescu.
Duminica, in ultima zi a Festivalului Liceenilor a avut loc Sectiunea Muzica, dar si Gala Laureatilor. Liceenii din opt licee au interpretat pe scena melodii cunoscute, au dansat si au castigat cei mai buni dintre ei. Locul I la Sectiunea Muzica a fost castigat de Alina Breazu de la liceul Elena Cuza. Laura Radu, de la liceul Tudor Vladimirescu a luat locul II, iar Grigore Moisil a plecat acasa cu locul III. Mentiunile au fost luate de acordeonistul de la Petre Poni, de Midia Moculescu de la Marin Preda si de Catalin Bauman tot de la Petre Poni.

Biroul de presa
Centrul Cultural European Sector 6
Adriana Marcu – 0762.233.301
Alexandra Dutulescu 0729.729.680
office@ccesector6.ro
http://www.ccesector6.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *