Concerte

Festival Beethoven la Ateneul Roman

Simfonicele din aceasta saptamana ale Filarmonicii George Enescu, aduc la Bucuresti doi oaspeti, care desigur ne vor oferi o aleasa interpretare a capodoperelor beethoveniene: Simfonia a III-a Eroica si Concertul nr.4 pentru pian,precum si uvertura Leonora 3. Filarmonica este onorata pentru prezenta pe podiumul de concert a unui pianist, binecunoscut melomanilor, Maestrul Dominique Merlet, care revine la Bucuresti, in fiecare stagiune , apreciind in mod deosebit prestatia Orchestrei noastre si caldura publicului romanesc.
La pupitru va fi un oaspete din Marea Britanie, care dirijeaza pentru prima oara la Bucuresti : Russell Keable. Muzician, foarte bine cunoscut in tara sa, dar si cu o solida cariera internationala, R.Keable este adesea asociat cu performantele uneia dintre cele mai bune orchestre neprofesioniste din Marea Britanie : Kensington Symphony Orchestra, alaturi de care promoveaza permanent compozitorii britanici, si repertoriul clasic.Muzicianul desfasoara in paralel cu activitatea concertistica o sustinuta activitate didactica, dar este si un compozitor si aranjor foarte bine cotat .

Istoria Filarmonicii ‘George Enescu’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *