LifeStyle

Femeilor nu le place rolul de amantă

Postura de amantă, aceea de a fi femeia cu care un bărbat îşi trădează soţia, nu este pe placul femeilor. Amanta este femeia care este mereu pe locul doi, stînd în spatele partenerei oficiale.
Responsabilă de distrugerea unei familii, aceasta se face responsabilă şi de distrugerea propriei vieţi.

Amanta se hrăneşte mereu din iluzia că, mai devreme sau mai tîrziu, el îşi va părăsi soţia, însă în acelaşi timp se teme de ideea unei relaţii stabile, motiv pentru care se simte slabă, depresivă şi incapabilă să se încreadă în bărbatul care, cel puţin din cînd în cînd, îi stă alături.

Săptămînalul italian Donna Moderna a realizat un sondaj cu opiniile femeilor legate de ideea de a fi “cea de‑a doua femeie”. Rezultatele anchetei au scos în evidenţă faptul că doamnele percep rolul de amantă ca fiind unul subaltern în raport cu cel de soÅ£ie. 66 dintre femeile ce au răspuns la sondajul on-line au apreciat că amanta ocupă un loc inferior ÅŸi este mult mai slabă decît femeia trădată. De asemenea, 87 la sută dintre respondente au precizat că, dacă un bărbat este infidel cu soÅ£ia, există multe ÅŸanse să fie ÅŸi cu amanta. 77 la sută dintre cele 5.000 de femei care au răspuns la sondaj au declarat că nu ar fi dispuse să aÅŸtepte prea mult ca un bărbat să aleagă să pună capăt unui mariaj. Amantele care trăiesc cu speranÅ£a că vor avea o poveste de dragoste normală sînt considerate “masochiste” de 60 la sută dintre respondente. Una dintre problemele ridicate de cei care au conceput sondajul este legată de întrebarea dacă “amantele iubesc cu adevărat”. Majoritatea femeilor crede că răspunsul este “nu”, acestea nefiind atrase de dragoste, ci mai degrabă de “gustul pentru lucruri interzise”, de provocarea pe care o reprezintă ideea de a avea un raport cu un bărbat pe care ÅŸtiu că nu‑l pot avea niciodată doar pentru ele.

De asemenea, 87 la sută dintre doamne au precizat că postura de amantă nu poate fi considerată romantică, nu este un etalon al unei iubiri imposibile, ci poate fi considerată drept o postură “deprimantă”.
www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *