Stiri

Femei – Sanse egale pentru cariere de succes

Proiectul urmareste cresterea oportunitatilor de angajare ale femeilor si asigurarea egalitatii de sanse la locul de munca. Trei organizatii isi vor folosi expertiza pentru imbunatatirea competentelor si abilitatilor femeilor din grupuri vulnerabile si asigurarea egalitatii de sanse la locul de munca. SIVECO Romania, Academia de Studii Economice si MEDIAFAX lanseaza azi proiectul “Sanse egale pentru cariere de succes”, finantat prin programul sectorial POS DRU, avand o valoare de 14.406.484 lei si care se deruleaza pe o perioada de 24 de luni.

Potrivit statisticilor, rata de ocupare a femeilor din grupa de varsta 15-64 ani este de 52,1%, mai mica decat cea intregistrata la barbati, respectiv 63,6%. In plus, desi majoritatea companiilor au adoptat regulamente interne, doar 73% dintre companii au inclus prevederi privind nediscriminarea si doar 50% au inclus prevederi referitoare la situatiile de hartuire sexuala.

Proiectul lansat de cele 3 organizatii – SIVECO Romania, in calitate de solicitant, Academia de Studii Economice si MEDIAFAX, in calitate de parteneri – are ca grup tinta 1700 de femei. Dintre acestea, 800 de femei cu responsabilitati in domeniul resurselor umane din cadrul intreprinderilor vor beneficia de noi instrumente si cunostinte pentru asigurarea egalitatii de sanse la locul lor de munca, iar alte 900 vor beneficia de programe de formare, consiliere si orientare profesionala. Acestea din urma trebuie sa se afle in una dintre urmatoarele situatii: risca sa-si piarda locul de munca, intretin familii monoparentale, nu au mai participat la un program de formare in ultimii 2 ani, fac parte din grupuri vulnerabile (romi, persoane cu dizabilitati, persoane in varsta etc). Expertii din proiect vor asigura identificarea grupului tinta pe baza unor criterii transparente si obiective.

Proiectul se va derula la nivel national, existand locatii pentru activitatile proiectului in 8 localitati: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Craiova, Ploiesti, Constanta, Iasi aferente celor 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Proiectul “Sanse egale pentru cariere de succes” va contribui la imbunatatirea certificarilor si abilitatilor grupului tinta si implicit la cresterea sanselor de angajare, precum si la diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul femeii la locul de munca, prin promovarea politicilor nondiscriminative in recrutarea, angajarea si desfasurarea ulterioara a carierei femeilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *