LifeStyle

Farmec si-a facut laborator nou

Compania Farmec Cluj-Napoca inaugurează primul laborator din Transilvania de evaluare a conformităţii în industria produselor cosmetice, o investiţie de peste 90.000 de euro. 45.000 de euro din total, reprezintă fonduri obţinute în baza unui program de cofinanţare pentru dotarea laboratoarelor, organizat de Ministerul Economiei şi Comerţului. Acreditat de RENAR (Asociaţia de Acreditare din România), acest laborator efectuează peste 50 de analize fizico-chimice şi microbiologice, din care 18 sunt acreditate, pentru produse cosmetice de machiaj şi îngrijire, precum şi alte produse de toaletă, igienă şi cosmetică auto.“Competenţa personalului, echipamentele de ultimă generaţie certificate şi etalonate din dotarea laboratorului şi standardele utilizate, oferă certitudinea unei evaluări corecte a conformităţii produselor analizate, oferindu-le recunoaştere în spaţiul economic european şi internaţional. În laborator se efectuează analize în regim acreditat sau neacreditat, atât pentru produsele fabricate în cadrul companiei, cât şi pentru produse fabricate de terţi”, a declarat Mariana Siniţaru, marketing specialist Farmec Cluj-Napoca.
Compania Farmec Cluj-Napoca este liderul pieţei româneşti de produse cosmetice şi a înregistrat pe primele 9 luni ale acestui an un profit de 2 mil euro şi o cifră de afaceri de 15,5 milioane de euro, cu o creştere de 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din acest total, exporturile reprezintă 12%.
Până în 2010, Farmec Cluj-Napoca estimează investiţii de peste 12 milioane de euro care se vor materializa în crearea unei noi secţii de producţie pe platforma de la sediul central şi a încă 4 secţii de producţie pe platforma din satul Dezmir.
Adresa web: http://www.farmec.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *