LifeStyle

Fara economii sau crize: ICR va beneficia in 2010 de acelasi buget ca in 2009

De la pensionari se poate taia, putem introduce noi taxe, dar de la PD-L sa nu cumva sa facem vreo economie. Dupa ce presedintele si-a crescut bugetul in 2010, ca si Elena Udrea si unele ministere, acum vine vestea ca nici de la ICR nu se vor face economii.
Comisiile de buget-finante au adoptat, sambata, un amendament la proiectul de buget prin care au stabilit ca Institutul Cultural Roman va beneficia in anul 2010 de acelasi buget ca in anul 2009. Ma mir ca s-a respins propunerea Executivului ca bugetul ICR sa fie cu 42,92% mai mare fata de anul precedent.
Amendamentul, propus de deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, a fost adoptat cu 22 de voturi “pentru”, 16 voturi ‘impotriva” si trei abtineri.
Bugetul solicitat de Institutul Cultural Roman (ICR) pentru 2010, de 55 de milioane de lei, conform proiectului bugetului de stat, fusese diminuat cu 16,5 milioane de lei si de comisiile de cultura reunite din Parlament, in favoarea Ministerului Culturii.
Bugetul solicitat de ICR pentru 2010 era cu 16,5 milioane de lei mai mare decat in anul 2009, cand institutia a beneficiat de 38,4 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *