LifeStyle

Facultatea de jurnalism a lui Sarbu se inchide

Facultatile de Jurnalism si de Management, din cadrul Universitatii Media, se vor inchide in toamna.

Studentii sunt revoltati, spunand ca au platit anual 1.000 de dolari pentru o educatie de elita, iar acum vor fi nevoiti sa invete in alte facultati private, la un standard mai redus. Mai mult, ei nu au fost anuntati de aceasta decizie decat zilele trecute.
Trustul Media Pro, patronat de Adrian Sarbu, va renunta la cele doua facultati din cauza numarului mic de studenti si a costurilor ridicate de functionare.

Printr-un protocol, cei aproape 130 de tineri inscrisi acum la „Media” isi vor continua studiile la universitatile „Spiru Haret” si „Hyperion”, care au facultati cu profil similar. Situatia ii scandalizeaza pe cursanti.

„Daca as fi vrut sa invat in alta parte as fi dat examen acolo de la inceput. Am fost foarte multumita de profesorii de aici si nici nu vreau sa-mi pun problema ca as invata la „Spiru” sau „Hyperion”.

Ma pregatesc sa dau examen la Jurnalism, la Universitatea Bucuresti, si cred ca aceasta ar fi cea mai buna solutie si pentru colegii mei”, spune una dintre studentele care trece in anul II.

Mihai Coman, coordonatorul Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii Media si decan al facultatii cu acelasi profil, la Universitatea Bucuresti, spune ca studentii de la „Media” pierd sansa de a invata intr-un stil occidental.

„Pregatirea lor este compatibila cu cea de la stat, dar legea nu permite sa-i primim decat daca dau examen de admitere in anul I. Chiar daca ei au mai dat o data examen”, completeaza Coman.

www.hotnews.ro