Evenimente

Expozitie foto-documentara – Bombardamentele de la Hiroshima si Nagasaki

Expozitia de poze cu caracter documentar marcheaza la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) genocidul din august 1945 – Bombardamentele de la Hiroshima si Nagasaki. Expozitia este dedicata evenimentelor tragice de pe 6 si 9 august 1945, care au marcat istoria omenirii, atunci cand orasele japoneze Hiroshima si Nagasaki au fost atinse de suflul distrugator al bombelor atomice. Fotografiile expuse evoca momentele devastatoare ale acelor zile, experienta tragica a supravietuitorilor si eforturile locuitorilor celor doua orase pentru promovarea pacii si renuntarea la armele nucleare.
Expozitia cuprinde fotografii, documente, imagini video din patrimoniul Muzeului Memorial al Pacii din Hiroshima (Hiroshima Peace Memorial Museum) si a fost itinerata in tari de pe mai multe continente.
Expozitia se inscrie sub egida Anului prieteniei dintre Japonia si tarile dunarene (Japan Danube Friedship Year 2009) si a sarbatoririi a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Japonia si Romania.
Expozitia organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Memorial al Pacii din Hiroshima si Ambasada Japoniei la Bucuresti poate fi vizitata din 6 august pana pe 6 septembrie 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *