Evenimente

Expozitie foto: Trecut-au anii

Epson deschide, în colaborare cu AsociaÅ£ia “BucureÅŸtiul meu drag” ÅŸi Muzeul Municipului BucureÅŸti, expoziÅ£ia de fotografie “Trecut-au anii”, găzduită la Palatul ÅžuÅ£u. Vernisajul expoziÅ£iei va avea loc astăzi, 9 iunie 2009, la ora 18:00, în curtea Palatului ÅžuÅ£u, iar lucrările pot fi admirate în perioada 9 – 21 iunie 2009.

ExpoziÅ£ia cuprinde instantanee din viaÅ£a BucureÅŸtiului, suprinse pe parcursul ultimilor 40 de ani. Locuri pline de istorie care definesc personalitatea urbană a capitalei sunt prezentate “în oglindă”, aÅŸa cum arătau odinioară ÅŸi cum se profilează în peisajul bucureÅŸtean contemporan. Fotografiile vechi au fost preluate din arhiva Muzeului Municipiului BucureÅŸti, în vreme ce lucrările actuale au fost realizate de membrii AsociaÅ£iei “BucureÅŸtiul meu drag”. Cele 104 fotografii vor putea fi admirate de către bucureÅŸteni într-un spaÅ£iu de expunere neconvenÅ£ional, acestea fiind postate pe gardul care împrejmuieÅŸte Palatul ÅžuÅ£u.

Savoarea Bucureştilor se regăseşte în cele mai fine detalii ale imaginilor, fotografiile fiind tipărite folosind tehnica imprimării pe canvas satinat pentru utilizare outdoor (Epson GS Canvas Satin), cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro GS600. Imaginile sunt reproduse cu maximă acurateţe a culorilor, în gradaţii fine de nuanţă, redând întocmai farmecul vremurilor, dar şi viziunea artistică a fotografilor.

Echipamentul vedetă din seria imprimantelor Epson de mari dimensiuni, Epson Stylus Pro GS6000 foloseÅŸte un solvent ecologic care îmbină calitatea printului de indoor ÅŸi durabilitatea printului de outdoor, cu un gamut de culoare sporit (8 culori), fiind o soluÅ£ie fără emisii de compuÅŸi organici volatili. Flexibilitatea, viteza ÅŸi fiabilitatea modelului Stylus Pro GS6000 permit listarea, la cea mai înaltă calitate, a imaginilor de format mare dintre cele mai variate – de la semnalistică publicitară (indoor sau outdoor), grafică de expoziÅ£ie, bannere, până la imagini foto, fiind, în acelaÅŸi timp, soluÅ£ia ideală pentru reproduceri de artă.

Epson este lider în producÅ£ia de imprimante destinate pasionaÅ£ilor de fotografie ÅŸi fotografilor profesioniÅŸti.  AceÅŸtia pot avea acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale ÅŸi îşi pot realiza propria „cameră obscură” pentru prelucrarea ÅŸi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10×15 cm până la 64 inci. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome au o rezoluÅ£ie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale ÅŸi gradaÅ£ii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanÅ£elor de gri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *