Evenimente

Expozitie de origami la Diverta

Diverta Acasa (Bulevardul Magheru, Nr. 9) te invita la vernisajul expozitiei de origami care va avea loc duminica, 8 august, ora 15:00 si care se desfasoara pana pe data de 8 septembrie.

Origami
Expozitia cuprinde lucrari de la peste 35 de origamisti romani, cu varste cuprinse intre 10 si 40 de ani, care vor prezenta 200 de modele de origami.Origami
Arta impaturirii hartiei este cunoscuta sub numele de origami. Denumirea provine de la cuvintele japoneze “ori”, care inseamna “a indoi” si “kami” care inseamna “hartie”. Origami este o arta migaloasa care necesita rabdare si atentie din partea autorului, deoarece o simpla greseala in plasarea unei impaturirii poate altera imaginea piesei obtinute.

Origami
In prezent, origami, prin imbinarea matematicii si a geometriei, este folosit in diferite domenii ale stiintei si tehnicii. Un astfel de exemplu il reprezinta realizarea airbag-urilor sau plierea oglinzilor uriase ale satelitilor, pentru a putea fi trimisi in spatiu.

Origami
In tehnica origami propriu-zisa exista cateva metode de baza, bine stabilite, pentru obtinerea principalelor forme de indoituri. Pentru explicarea acestor metode se folosesc simboluri conventionale si scheme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *