LifeStyle

Expozitie de fotografie dedicata femeilor

“La feminin” este expoziÅ£ia de fotografie la care AgenÅ£ia NaÅ£ională pentru ProtecÅ£ia Familiei, Fondul ONU pentru PopulaÅ£ie ÅŸi Centrul de Informare ONU în România invită publicul în perioada 10 – 22 martie 2007. Parteneri sunt DirecÅ£ia Generală de PoliÅ£ie a Municipiului BucureÅŸti ÅŸi Centrul Cultural al Ministerului AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor. Parteneri media: EurActiv.ro ÅŸi LiterNet.ro.

 În ţara noastră una din trei femei a declarat că a fost abuzată fizic sau verbal de către partenerul de viaţă. (conform Studiului Sănătăţii Reproducerii 2004)
 ÃŽn 2005, 169 de persoane au decedat ca urmare a actelor de violenţă în familie, iar în 2006 – 151 (sursa: AgenÅ£ia NaÅ£ională pentru ProtecÅ£ia Familiei)
 Deşi există o lege împotriva violenţei în familie (Legea 217/2003), fenomenul este încă tolerat de societate şi face parte din cotidian.

Portrete de femei de toate vârstele, obişnuite, frumoase şi pline de viaţă, sunt adunate în expoziţia „La feminin” pentru a reaminti privitorului că violenţa împotriva femeii şi violenţa în familie sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului. Femeile au dreptul la viaţă, la libertate şi la siguranţă, au dreptul să nu se simtă ameninţate în propria casă şi au dreptul să trăiască o viaţă demnă. Drepturile femeii sunt drepturi ale omului.

Expoziţia „La feminin” este găzduită de Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Strada Mihai Vodă Nr. 17, sector 5, Bucureşti şi poate fi vizitată zilnic între orele: 09:00 şi 19:00.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *