Evenimente

Expoziție de artă la Swan Office & Technology Park

Începând din această lună, Swan Office & Technology Park (“SWAN”), clădirea de birouri inaugurată anul trecut de către Chayton Capital, găzduieşte una dintre cele mai mari galerii de artă din Bucureşti. Galeria va aduce în România colecţii-reper de la nivel internaţional şi va promova, în acelaşi timp, tinerele talente din România şi din regiune.
Situată în Pipera, o zonă artistică neconvenţională, simbolizând progresul şi dezvoltarea neobosită a societăţii est-europene, galeria SWAN va reprezenta o instituţie culturală inedită, axată pe creaţii moderne şi contemporane, ce va reuni într-o singură entitate aspectele practice şi spirituale ale vieţii urbane.

Galeria este deschisă la parterul centrului de afaceri SWAN Office & Technology Park, pe o suprafaţă de peste 1,200 m.p., fiind ideală pentru organizarea de expoziţii de artă complexe, îmbinând artele vizuale cu tehnologia, inventica, muzica, teatrul, literatura şi arta discursului.
Prima expoziţie, “Les Artistes Roumaines et L’Ecole de Paris” (trad: “Artiştii Români şi Şcoala din Paris”) a fost organizată între 4 şi 14 aprilie a.c., in parteneriat cu galeria de artă modernă Colors Art, axată pe lucrări de colecţie din Cubism, Dadaism, Suprarealism sau Arta Abstractă.
“Am fost încântaţi de ideea de a organiza o expozitie de artă într-o galerie neconvenţională cum este SWAN. Asocierea dintre artă şi o clădire de birouri reprezintă o altă manifestare modernistă, iar prin aceasta primă colaborare am vrut să oferim comunităţii de afaceri din nordul Bucureştiului oportunitatea de a descoperi o perspectivă proaspătă asupra lumii contemporane”, a declarat Lucian Georgescu, proprietarul galeriei Colors Art.
“Dacă în urmă cu două decenii, angajaţii din birouri îşi petreceau majoritatea timpului îndeplinind sarcini repetitive între patru pereţi, în prezent, munca este definită şi condiţionată de relaţiile interumane pe care le generează, comunicare şi libertate de mişcare. În acest context, mediul de lucru, clădirea în care funcţionează o companie, trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor chiriaşilor – atât prin componenta verde, pe care se bazează sănătatea mediului ambiant, cât şi prin facilităţile oferite, esenţiale pentru valorificarea potenţialului uman în sensul creşterii profitabilităţii. Prin inaugurarea unei galerii de artă în cadrul SWAN, am vrut să punem la dispoziţia întregii comunităţi de business din Pipera un loc al expresiei artistice – unde vor avea loc periodic expoziţii publice, evenimente internaţionale, conferinţe şi simpozioane, concerte, spectacole de dans şi activităţi educaţionale”, a declarat David Allen, Head of Real Estate în cadrul Chayton Capital, proprietarul clădirii.

SWAN Office & Technology Park se bazează pe un concept inovator, fiind prima clădire verde şi primul parc tehnologic din Bucureşti. Viziunea investitorilor este de a oferi un spaţiu interdisciplinar, care încurajează munca inteligentă, prin accesul la informaţii şi activităţi creative, şi de a deveni, astfel, cel mai atractiv proiect de birouri din Bucureşti, un centru al calmului şi al eficienţei unde tehnologia înaltă invită la exprimarea liberă a spiritului artistic.
SWAN a fost inaugurat de Chayton Capital LLP, în urma unei investiţii de peste €50 milioane, fiind primul proiect din România care a obţinut certificarea verde “Post+Construcţie” conform standardelor BREEAM Europe 2009 (calificativ “Foarte Bine). Cu o suprafaţă închiriabilă totală de 29,124 m.p., SWAN Office & Technology Park este recunoscut drept unul dintre cele mai mari proiecte verzi din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *