LifeStyle

ExpoziÈ›ie cu vânzare de podoabe, cristale È™i pietre semipreÈ›ioase, 15 – 18 octombrie, la Muzeul NaÈ›ional de Geologie

Institutul Geologic al României prin Muzeul NaÅ£ional de Geologie vă invită în perioada 15 – 18 octombrie 2009 la tradiÈ›ionala expoziÅ£ie cu vânzare de podoabe, cristale È™i pietre semipreÈ›ioase.

Muzeul Național de Geologie își propune ca la fiecare ediție a acestui eveniment să aducă vizitatorilor o gamă cât mai variată de piese prin atragerea de noi participanți care să poată expune unicate, de o deosebită valoare ştiinţifică și estetică, provenite atât din România cât şi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Brazilia, Chile, S.U.A, Canada, Maroc, Egipt, Madagascar, India, Australia.
Vizitatorii vor avea ocazia să admire ÅŸi să achiziÅ£ioneze varietăți din gama pietrelor preÈ›ioase – safire, rubine, smaralde – fie sub formă de bijuterii montate pe metale preÈ›ioase, fie în forma lor naturală. Pe lângă frumuseÈ›ea tăinuită care se cere descoperită cu răbdare È™i pricepere, granaÈ›ii în toate culorile curcubeului vă aÈ™teaptă să le descoperiÈ›i proprietățile misterioase folosite încă din antichitate.
La rândul lor, varietățile de cuarÈ› – ametist, citrin, morion, aventurin – pot induce o stare de relaxare, confort È™i bună dispoziÈ›ie dacă le achiziÈ›ionăm sub formă de cristale brute, dar È™i în superbe monturi, ca brățări È™i coliere.
Copilăria planetei și întreaga ei evoluție sunt surprinse în diversitatea florilor de mină și a geodelor, de la sobrele cristale de calcit la exuberanța florilor de gips și aspectul de arici al stibinei.
Vă așteptăm alături de noi.

Taxa de acces: 4 lei/redus, 7 lei/adult.
Program de vizitare: 10.00 – 19.00 (ultima intrare 18.30).

Parteneri: Primăria sectorului 1.
Parteneri media: Romantic Fm, Radio Zu, Radio România Cultural, Itsy Bitsy, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, comunicatedepresă.ro, Port.ro.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

www.geology.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *