LifeStyle, Sanatate

Excesul de sare poate duce la osteoporoză

Se ştie că excesul de sare poate provoca creşterea tensiunii arteriale, dar mai puţin se ştie faptul că, în afară de tensiune, sarea în exces provoacă şi alte boli. De aceea, nutriţioniştii încearcă să convingă de foarte mult timp producătorii din industria alimentară să reducă nivelurile de sare din alimente procesate.Multe persoane ar trebui să limiteze cantitatea de sare din dietă, pentru că pot apărea probleme, precum osteoporoza, de exemplu.

Este în regulă să mîncăm alimente foarte sărate (alune, măsline, brînzeturi tari sau murături), dar nu mai mult de două ori pe săptămînă. Pentru a menţine nivelul normal de sare din organism este bine să se bea foarte multă apă şi să se consume multe alimente bogate în potasiu, care elimină excesul de sare. Potasiul se găseşte în fructe şi legume precum banane, caise, citrice, cartofi, sfeclă.

O dietă care conţine 5 porţii de fructe şi legume pe zi va asigura necesarul de potasiu, iar dacă se reduce şi cantitatea de alimente procesate şi nu se utilizează foarte multă sare la gătit, puteţi să vă satisfaceţi, ocazional, pofta de alimente sărate. Puteţi, de asemenea, să alegeţi alimente cu gust foarte puternic, dar care nu conţin foarte multă sare.

Este important să nu săraţi prea mult alimentele destinate celor mici, pentru că rinichii lor vor fi nevoiţi să muncească în plus. Folosiţi mai multe verdeţuri şi lămîie.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *