Evenimente

European Education Fair 2011

La sfarsitul acestei saptamani va avea loc cea de-a doua editie a Targului de Educatie Europeana alias European Education Fair. Reprezentanti ai unor reputate scoli de elita si universitati din spatiul european vin pe 24 februarie la Cluj (Casa de Cultura a Studentilor) si pe 26-27 februarie la Bucuresti (Hotel Hilton) pentru a discuta direct cu potentialii lor aplicanti.

Pe site-ul evenimentului sunt prezentate institutiile educationale care vor fi prezente in cadrul expozitiei, inclusiv lista de programe oferite. Recomandam tinerilor interesati sa consulte aceasta lista, sa selecteze in avans programele de studiu si sa vina pregatiti la targ. Pentru vizitatorii acestui targ, organizatorii pregatesc prezentari si ateliere interactive care vor trata teme de interes din problematica studiilor in strainatate. Participarea este gratuita, conditionata de inscrierea prealabila pe site-ul evenimentului www.eef.ro.

In virtutea atractivitatii sporite de care se bucura Olanda si Danemarca ca destinatii de studiu pentru tinerii romani (in special dupa aderarea Romaniei la UE), IEC Romania organizeaza in conexiune cu EEF alte doua evenimente educationale cu un format unic: Holland Day (25 februarie, ora 17:00) si Danish Day (28 februarie, ora 12).
Holland Day va prefata editia de Bucuresti a EEF in seara zilei de 25 februarie, ora 17:00, la Resedinta Ambasadei Regatului Tarilor de Jos din Bucuresti. Intr-o prima etapa, 10 universitati de top din Olanda isi vor prezenta oferta educationala in fata unui numar de 50 de potentiali aplicanti selectati in prealabil in urma inscrierilor pe site. Seara va fi incheiata de o receptie prietenoasa la care sunt cordial invitati si tineri romani care au studiat deja in Olanda. Pentru programul evenimentului inclusiv lista universitatilor participante si alte informatii de interes, consultati site-ul evenimentului www.holland-day.com.

EEF va fi incheiat de Danish Day, eveniment aflat la prima editie in Romania. Pe 28 februarie, la Hotel Hilton, incepand cu ora 12:00, reprezentanti ai unor universitati daneze vor vorbi despre sistemul de invamant danez si despre beneficiile unei experiente educationale in Danemarca. Pentru a facilita procedura de admitere pentru cei deja decisi de a-si continua studiile de licenta sau master in Danemarca, organizatorii ofera posibilitatea studentilor prezenti sa se inscrie pe loc, urmand ca in aceeasi zi sa sustina testul de limba engleza si sa fie intervievati de catre reprezentatii universitatilor. Universitatile care vor participa la Danish Day (VIA University, Aalborg University, Roskilde Business College si Zealand Institute of Business And Technology) ofera o varietate larga de programe de licenta si master atat in domeniile de inginerie, tehnologie si business cat si in disciplinele socioumane.
Participarea este gratuita, conditionata de inscrierea in prelabil pe site-ul evenimentului www.danish-day.com.

*Tarile scandinave se bucura de o popularitate crescuta in ultimii ani in virtutea unor avantaje imbatabile: taxe de de scolarizare zero sau imprumutul de studii acordat de catre guvernul olandez, diversitatea programelor de licenta si master in limba engleza, posibilitatea de a lucra part-time pe timpul studiilor si full time in vacantele scolare.

EEF si evenimentele asociate Holland Day si Danish Day sunt initiate de catre IEC – International Education Center Romania (www.iec.ro), care este o organizatie membra Edvisory, o retea de companii si organizatii internationale active in domeniul educational. IEC promoveaza mobilitatea educationala pentru elevii si studentii din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, desfasurand programe de plasament liceal si universitar.

Olga Cojocaru,
PR Manager EEF 2011
olga.cojocaru@iec.ro
http://www.iec.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *