Despre copii

Era vietii ascunse – la Muzeul National de Geologie

La Muzeul Naţional de Geologie are loc sâmbătă, 3 noiembrie, întâlnirea “Era vieţii ascunse”, din cadrul programului pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani “Laboratorul Timpului Geologic”. Datorită solicitărilor foarte mari de participare la acest program, au fost introduse două grupe suplimentare între următoarele intervale orare: 10.00 – 11.30 şi 14.00 – 15.30.Cea de-a doua întâlnire este dedicată primei ere geologice, cunoscută sub denumirea generică de „Precambrian” care a durat aproape 4 miliarde de ani din istoria de 4,6 miliarde de ani a planetei noastre. I-a luat mult Pământului să devină planeta pe care o cunoaştem astăzi? Atmosfera Pământului s-a format odată cu el? Oare primele forme de viaţă erau asemănătoare cu cele de azi? Cum arătau ele, cu ce se ocupau şi care a fost rolul lor? Aceste întrebări îşi vor găsi răspunsul pe parcursul celei de-a doua prelegeri.
Pentru că în prima parte a întâlnirii copiii vor afla ca Pământul era „foarte agitat” în Era Precambriană, în cadrul aplicaţiei, împreună cu tutorele lecţiei vor realiza o machetă 2D pe care vor reproduce felul cum arăta Pământul acum 4 miliarde de ani.
Proiectul Laboratorul Timpului Geologic se desfăşoară în prima sâmbătă din fiecare lună până în octombrie 2008.
Preţul biletului este de 3 RON. Numărul maxim de participanţi este de 30 de copii.
Participarea la acest program se face prin rezervare prealabilă la numărul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
www.geology.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *