Stiri

Energia solară pentru acasă – te ajută și iarna

Deși iarna zilele sunt mai mici și nopțile mai lungi, soarele rămâne cea mai bogată sursă de energie disponibilă oamenilor. De aceea, echipa de ingineri care a creat Logitech Wireless Solar Keyboard K760 și Logitech Solar Keyboard Folio a dezvoltat un infografic pentru a pune în evidență câteva informații surprinzătoare despre puterea solară și pentru a explica de ce soarele este o adevărată forță chiar și pe timpul lunilor de iarnă.
Solar iPad, iMac, iPhone 1

Știați că în doar o secundă soarele produce suficientă energie pentru a satisface nevoia actuală a întregii planete pentru mai bine de 500 000 de ani? Sau că în fiecare oră, Pământul este atins de suficientă lumină solară pentru a putea satisface nevoia globală
de energie pentru un an întreg? Puterea solară devine, din ce în ce mai mult, un element esențial în viața de zi cu zi. Acest lucru este evident mai ales în Germania, Spania și Italia, primele 3 țări din lume în ceea ce privește producția de energie solară.

În 2010, Logitech a creat prima tastatură cu alimentare solară din lume, Logitech Wireless Solar Keyboard K750. De atunci, Logitech Wireless Solar Keyboard K760 și Logitech Solar Keyboard Folio au fost produse pentru a completa gama de produse pentru iPad și iPhone.

Aceste dispozitive au fost create pentru a oferi o tastare rapidă și confortabilă, profitând pe deplin de abuntența puterii solare. În plus, toate produsele pot fi încărcate în orice fel de lumină – lumină slabă, lumina lămpii sau chiar lumina emisă de ecranul computerului. În urma unei încărcări complete, chiar și în întuneric total, tastatura K760 funcționează cel puțin 3 luni, iar bateria tastaturii Solar Folio are o autonomie de până la 2 ani. Astfel, indiferent cât de închisă este vremea, soarele nu va dezamăgi niciodată.

Cele mai interesante informații despre tehnologia solară dezvăluite de Logitech pot fi găsite mai jos:

Într-o singură secundă, soarele produce suficientă energie pentru a veni în întâmpinarea nevoilor planetei pentru 500 000 de ani, echivalentul a 4 trilioane de becuri de 100 Watt.
În fiecare oră, Pământul primește suficientă lumină solară pentru a satisface nevoile de energie globale pentru un an întreg.
Ar fi nevoie numai de o suprafață egală cu mărimea Suediei (0,3% din suprafața uscată a Pământului) pentru a satisface întreaga nevoie de electricitate a lumii.
Germania, Spania și Italia sunt primele 3 țări din lume în ceea ce privește producția de energie solară. În Europa sunt situate 9 dintre cele mai mari 15 piețe de energie solară din lume, iar panourile solare instalate pe continent în ultimul an au generat aproape 30% din electricitatea produsă de toate noile centrale energetice din regiune.
Dacă utilizatorii din întreaga lume ar folosi Logitech Wireless Solar Keyboards, ar fi economisite 828 milioane de baterii în fiecare an.
Dispozitivele cu încărcare solară nu au nevoie de razele soarelui pentru a funcționa – de fapt, chiar și lumina emisă de ecranul computerului va încărca o tastatură Logitech Solar Keyboard K750 sau K760 fără o altă sursă de lumină la aproximativ 10% din capacitatea sa.

Gama dispozitivelor Logitech Solar:

Logitech Solar Keyboard Folio pentru iPad
Realizată pentru a treia generație de iPad dar compatibilă și cu iPad 2, carcasa-tastatură Solar Keyboard Folio oferă design premium și protecție, tastatura integrată putând fi încărcată cu ajutorul luminii ambientale. Asemenea tastaturilor solare Logitech pentru Mac sau PC, Logitech Solar Keyboard Folio include paneluri solare ce încarcă tastatura cu Bluetooth la orice tip de lumină, naturală sau de interior. Când este complet încărcată, bateria are o durabilitate de până la doi ani, chiar și în întuneric total.

Logitech Wireless Solar K760
Tastatura Logitech Wireless Solar K760 este stilată, compactă și are integrate celule solare. Prin intermediul Bluetooth-ului, poți conecta tastatura la iPad, Mac sau iPhone la care poți tasta pe rând, comutând între ele prin apăsarea unui buton.
Partenerul perfect pentru dispozitivul Apple preferat, Logitech Wireless Solar Keyboard K760 dispune de un design minimalist, subțire și taste speciale de Mac, ce includ comenzile Command, Brightness, Eject și multe altele. Deisgn-ul concav al tastelor îți oferă un confort, tastare silențioasă și mai multă viteză și precizie față de experiența pe o tastatură on-screen

Tastatura Logitech Wireless Solar K750
Tastatura Logitech Wireless Solar K750 se încarcă cu ajutorul luminii ambientale, nefiind nevoie directă de lumina soarelui, așa că nu mai există grija schimbării bateriilor. Iar odată încărcată, aceasta poate funcționa până la trei luni în întuneric total. Combinând toate caracteristicile de top ale tastaturilor tradiționale și ale laptopurilor și integrând design-ul unic de taste concave, tastatura oferă o tastare rapidă, silențioasă și confortabilă, pentru ore întregi. Logitech Wireless Solar Keyboard K750 este disponibilă și în varianta pentru Mac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *