FILME

Emmy 2010 – premii pentru Mad Men, Glee și Modern Family

Serialele de comedie “Modern Family” şi “Glee” şi drama “Mad Men” au fost marile câştigătoare la cea de-a 62-a gală a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi în timpul căreia producţiile de televiziune noi s-au impus în faţa celor consacrate, scrie MediafaxTot pentru a treia oară consecutiv a fost desemnat câştigător actorul Bryan Cranston, care joacă rolul unui traficant de droguri în serialul “Breaking Bad”. “Este mai mult decât pot suporta”, a spus Cranston în culise.

Şapte dintre cele opt cele mai importante premii Emmy pentru interpretare au fost decernate unor chipuri “noi”, fapt care a adus un suflu nou unei industrii ce se luptă cu reţelele sociale şi jocurile pe internet pentru a atrage audienţe. Astfel, Aaron Paul a câştigat premiul pentru rol secundar masculin într-un serial dramă (“Breaking Bad”), Archie Panjabi – premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramă (“The Good Wife”), iar Kyra Sedgwick – premiul pentru cel mai bun rol principal într-un serial dramă (“The Closer”).

“Modern Family” – o producţie ABC – a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun serial de comedie, dar şi cel mai bun scenariu, după numai un sezon, învingând astfel populara producţie Fox “Glee”, care conducea în top, duminică, cu 19 nominalizări. De altfel, “Modern Family” a câştigat în total şase premii Emmy.

Chiar şi secţiunea reality show-urilor a avut parte de un nou campion, “Top Chef”, după ce “The Amazing Race” fusese desemnat câştigător şase ani consecutiv.

Serialul “Lost”, care a primit în acest an 12 nominalizări – şi a primit nouă premii Emmy de-a lungul celor şase sezoane – nu a câştigat niciun trofeu anul acesta, la fel şi serialul cu vampiri “True Blood”. În schimb, “Dexter”, o producţie Showtime, a câştigat două premii Emmy, printre care cel pentru cea mai bună regie a unui serial dramă (Steve Shill).

Miniseria “The Pacific”, difuzată de postul american HBO, cu 24 de nominalizări, a câştigat opt premii Emmy, în timp ce filmul biografic “Temple Grandin”, marca aceluiaşi HBO, a primit şapte premii Emmy, inclusiv cel pentru cel mai bun rol principal feminin – Claire Danes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *