LifeStyle

Elevii români: locuri de top în cadrul competiţiei globale de modelare a datelor – ediţia 2008, organizată de Academia Oracle

Corporaţia Oracle anunţă performanţa deosebită a elevilor români la a opta ediţie a concursului internaţional “Data Modelling”. Pentru a treia oara consecutiv, primele trei locuri au revenit celor 3 echipe româneşti înscrise in concurs.
Proiectele prezentate de elevii romani s-au remarcat printr-un nivel deosebit de analiză, complexitate şi originalitate. Elevii de la Colegiul Naţional Tudor Vianu si Colegiul National Mihai Viteazul, ambele din Bucuresti au devansat într-o competiţie deosebit de strânsă echipele participante din întreaga lume. Echipele câştigătoare sunt următoarele:

1. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”
1. Livia Toca, Profesor
2. Numele proiectului: Energon

2. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”
1. Corina Achinca, Profesor
2. Numele proiectului: Marabi

3. Colegiul „Mihai Viteazul”
1. Mioara Gheorghe, Profesor
2. Numele proiectului: Regen

Elevii câştigători au primit:

Locul I: o bursă şcolară în valoare de 1.000 USD/elev şi o excursie în Statele Unite, unde vor prezenta, la Institutul Academiei Oracle din California, proiectele cu care s-au înscris în competiţie, angajaţilor Oracle şi membrilor Academiei Oracle.

Locul II: o bursă şcolară în valoare de 500 USD

Locul III: o bursă şcolară în valoare de 250 USD

Organizat de compania Oracle în cadrul programului “Academia Oracle”, concursul “Data Modelling” se desfăşoară anual, fiind deschis tuturor elevilor de liceu participanţi la acest program. Competiţia “Data Modelling” este un concurs pe echipe care urmăreşte să dezvolte spiritul creativ al acestora, capacitatea lor de colaborare, să evidenţieze nivelul cunoştinţelor şi abilităţilor acumulate, gradul de pregătire, pentru a putea răspunde problemelor reale din orice domeniu de activitate.

Competiţia din 2008 a inclus peste 100 de înscrieri. O echipă internaţională alcătuită din experţi voluntari din industrie şi educaţie au examinat fiecare înscriere, pentru excelenţa în afaceri, tehnică şi comunicare.

Declaraţii oficiale

* “Academia Oracle este onorată să recunoască rezultatele remarcabile înregistrate de elevii care au participat la competiţia din acest an ”, a declarat Clare Dolan, Vice-Preşedinte Corporate Citizenship, Oracle. “Aceşti studenţi dedicaţi şi inovatori s-au remarcat dintr-un număr record de înscrieri, etalându-şi aptitudinile în afaceri şi tehnologie, solicitate pentru a obţine succesul pe o piaţă a secolului 21. ”

* “ConcurenÅ£ii de anul acesta sunt cei mai buni din cadrul Academiei Oracle”, a declarat Brad Saffer, Senior Director, Academia Oracle. „Punându-ÅŸi în aplicare cunoÅŸtiintele prin intermediul acestei competiÅ£ii, studenÅ£ii au demostrat înÅ£elegerea aptitudinilor – cheie de ordin tehnic ÅŸi din domeniul afacerilor, necesare în dezvoltarea carierei în secolul 21. Modelele lor remarcabile de date reprezintă o dovadă a aptitudinilor lor extraordinare ÅŸi servesc drept adevărate poveÅŸti de succes ale Academiei Oracle. Aplaudăm eforturile lor.”

* Livia Toca, profesorul echipei de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, câştigătoare a primului loc, a explicat: „Suntem extrem de onoraţi de acordarea primului loc în cadrul competitiei globale de modelare a datelor, organizată de Academia Oracle. A fost o experienţă minunată, toţi am avut de învăţat foarte multe de pe urma ei şi suntem bucuroşi să constatăm că munca noastră asiduă a fost atât de apreciată. Dorim să mulţumim foarte mult Academiei Oracle pentru această recunoaştere. ”

* „Aceasta reprezintă cea de-a patra generaţie de elevi români care câştigă această competiţie. Interesant este faptul că cele trei echipe româneşti ale acestui an au fost selectate în cadrul unei competiţii naţionale extrem de puternice, la care au participat peste 50 de echipe, provenind din întreaga ţară” a anunţat Ştefan Cojanu, Vice-Preşedinte Education Market, Oracle România. „ Acest nou succes românesc dovedeşte faptul că implementarea strategică, pe scară largă, a programelor educaţionale precum Academia Oracle, poate contribui la modernizarea ţării şi la crearea unei forţe de muncă tinere şi competitive. Felicitări câştigătorilor, elevi şi profesori, de a căror muncă susţinută suntem mândri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *