Concerte

Eldar & Nigar pe aceeasi scena cu Goran Bregovi si Ruslana

Saptamana trecuta reprezentantii Azerbaijanului la Eurovision, Eldar si Nigar, au avut parte de o experienta unica. Pe parcursul unui concert live sustinut in Kiev, Ucraina, cei doi au impartit scena cu doua nume mari ale muzicii internationale – legenda balcanica, Goran Bregovi si castigatoarea Eurovisionului din 2004, Ruslana.

Tinerii artisti din Tara Focurilor s-au bucurat de sansa inegalabila de a canta chiar la concertul lui Goran Bregovi, cantaret si compozitor cunoscut pentru originalitatea sa, care a reusit sa imprime noi influente in cultura muzicala balcanica.

In 2008, Bregovi a luat parte la ceremonia de deschidere a Eurovisionului la Belgrad. De asemenea, el a fost si compozitorul piesei cu care anul trecut reprezentantul Serbiei a participat la Eurovision.

Muzica lui Bregovi a avut o mare influenta asupra celor doi interpreti din Azerbaijan, astfel incat prezenta lor in concertul marelui muzician s-a transformat intr-un eveniment cu adevarat coplesitor.

Melodia Running Scared cu care Eldar si Nigar au urcat pe scena din Kiev, a fost extrem de bine primita de cei cateva mii de spectatori prezenti.
In cadrul concertului, acestia s-au intalnit si cu Ruslana, una dintre cele mai indragite cantarete europene, care in anul 2004 castiga Eurovisionul pentru Ucraina. Artista, autoare a piesei Wild Dances si castigatoarea World Music Award pentru Cel mai bine vandut artist ucrainian le-a impartasit acestora din experienta sa in calitate de participanta la competitia europeana.

“Mi-a facut placere sa-i intalnesc. Sunt doua persoane foarte deschise si placute. Cred ca acest duo are mari sanse sa ridice in picioare publicul de la Eurovision, chiar daca ei se prezinta cu o balada romantica, ne marturiseste Ruslana dupa ce i-a cunoscut pe Eldar & Nigar.

“Am ramas fara cuvinte. Nu m-am gandit ca ii voi intalni vreodata personal pe Goran Bregovi si pe Ruslana. Pentru un moment am crezut ca imi imaginez, dar acum am inteles – acesta este visul meu iar astazi a devenit realitate. Traiesc un sentiment extraordinar”, ne povesteste Eldar.

Eldar si Nigar vor reprezenta Azerbaijanul la Eurovision 2011, pe scena de la Dsseldorf. Cei doi vor intra in semi-finala din data de 10 mai – marti, de la ora 21:00 (CET).

http://www.euromediacompany.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *