LifeStyle

Educatie non-formala

Miercuri, 15 aprilie, ora 12:00, in cadrul Bibliotecii Judetene Ioan Roman din Constanta, va avea loc evenimentul de incheiere al proiectului Learn Today Build Tomorrow editia 2009, proiect realizat de AIESEC Constanta si finantat de programul european Tineret in Actiune. Desfasurat pe parcursul a 9 saptamani, 07 februarie 15 aprilie, proiectul s-a bucurat de participarea a 75 de elevi din 6 licee Constantene. Trainingurile dedicate dezvoltarii personale si profesionale, interactiunii si lucrului in echipa, au fost livrate de trei stagiari internationali veniti din tari precum : Germania, Polonia si Taiwan.
Finalitatea proiectului consta in desfasurarea a patru proiecte dedicate societatii constantene si realizate in totalitate de elevi, sub indrumarea membriilor AIESEC Constanta.
Primul proiect Technoholics ce s-a incheiat pe 13 apilie, a avut ca scop incurajarea socializarii dintre cei ce isi petrec prea mult timp in fata calculatorului sau a micilor ecrane. Proiectul s-a realizat in perioada 1 aprilie- 13 aprilie, cu activitati desfasurate in cadrul liceului Traian si pe plaja Modern din Constanta.
Un alt proiect denumit Children in Need, se va finaliza pe data de 14 aprilie, cand copiii de la centrul de plasament numarul 5 din Constanta se vor bucura de cadouri de Paste.
Proiectul Ajuta-ti aproapele isi propune sa ajute o famile din comuna Cogealac, alcatuita din 7 membrii, dintre care 5 copii, mama si tatal. Unul dintre copii sufera de tetrapareza spastica si retard de gradul 4 fiind in varsta de 11 ani, iar un altul are probleme de vedere, ambii necesitand o ingrijire foarte atenta. Acest proiect va lua sfarsit pe data de 16 aprilie cand echipa organizatorica va duce familiei pachete pentru paste.
Ultimul proiect intitulat Generatia EcoFest isi propune sa educe societatea in sensul protejarii mediului inconjurator, activitatile proiectului desfasurandu-se pana in luna iunie.
Evenimentul de miercuri isi propune sa prezinte rezultatele proiectului, constientizarea si importanta nevoii de educatie non-formala la nivelul orasului Constanta si incurajarea acordarii de feedback asupra proiectului si asupra organizarii lui.
Sunt asteptati la festivitatea de premiere a participantilor cei 75 de elevi, 3 profesori, 20 de membrii AIESEC si cei trei stagiari internationali.
Va asteptam sa fiti alaturi de noi la evenimentul de incheiere al proiectului Learn Today, Build Tomorrow organizat miercuri 15 aprilie, ora 12:00, in cadrul Bibliotecii Judetene Ioan Roman din Constanta.

*Acest proiect este finantat cu sustinerea din partea Comisiei Europene.Aceasta publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

Danila Mihaela Camelia, Responsabil Promovare Learn Today Build Tomorrow
http://www.ltbt.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *