LifeStyle

EcoTic se va ocupa de reciclarea de echipamente electrice si electronice

ECO TIC a primit la 2 aprilie 2007 licenta de operare 001/2007 in domeniul gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice din partea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

ECO TIC este prima asociatie a producatorilor de echipamente electrice si electronice care obtine aceasta licenta care deschide drumul spre demararea fluxului gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice din Romania.

ECO TIC, asociatie non-profit infiintata in aprilie 2006, reuneste 100 de companii din sectorul IT & C si al electronicelor de consum.

Activitatea ECO TIC se va desfasura in continuare in conformitate cu Directiva europeana 2002/96/CE si cu legislatia romaneasca in domeniu (HG 448/2005) care vizeaza protejarea mediului inconjurator, revalorificarea resurselor si cresterea calitatii vietii.

In vederea atingerii obiectivelor sale, ECO TIC va conlucra cu autoritatile locale si centrale, cu prestatorii de servicii in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, precum si cu celelalte organizatii ale producatorilor de echipamente electrice si electronice.

Fluxul gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice va demara la 30 aprilie 2007. Incepand cu aceasta data consumatorii romani vor plati, la achizitionarea echipamentelor IT & C si al electronicelor de consum, o contributie („timbru verde”) pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice in valoare de 7 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *