Stiri

Economie la energie cu electrocasnicele potrivite

Un studiu făcut de compania de energie E.ON Ungaria arată că, în medie, o familie consumă pe an în jur de 2.200 kWh energie.  Și, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, acelaşi studiu indică şi cele mai eficiente electrocasnice care îi pot ajuta pe aceştia să micşoreze consumul de energie şi să facă economii la bugetul familiei.  Printre produsele recunoscute pentru consumul redus de energie de către E.ON se află şi plasma Panasonic TX-P42C2E care are un consum mediu de doar 106 kWh. În această “competiţie” neoficială, plasma de la Panasonic “a întrecut” modelele concurente, printre care se aflau şi televizoare LCD, recunoscute pentru consumul redus de energie.

Plasma consumă mai puţin decât LCD-ul
Rezultatele studiului arată foarte clar că televizoarele cu plasmă nu consumă mai mult decât LCD-urile, din contra, o plasmă consumă mai puţin decât un LCD de aceeaşi mărime.
Diferenţa de consum este evidentă: televizoarele plasate în fruntea clasamentului la diagonale de 32 si 40 inci, ambele LCD-uri, au un consum mediu de 131, respectiv 148 kWh, pe când modelul TX-P42C2E consumă doar 106 kWh!
Recunoaşterea oficială pentru eficienţa energetică acordată televizorului cu plasma Panasonic TX-P42C2E este cu atât mai importantă cu cât E.ON a folosit standardele de măsurare TÜV Rheinland care reflectă durata medie de utilizare, excluzând astfel orice eroare de măsurare.
Televizorul cu plasmă C2 redă imagini naturale şi blânde cu ochii datorită tehnologiei de scanare dublă 100Hz şi contrastului dinamic de 2.000.000:1. Modelul încorporează un panou îmbunătăţit ca urmare a modificărilor aduse procesului de producţie şi un nou sistem de control al pre-descărcării, Real Black Drive, care reprezinta cea mai avansată redare de negru. Astfel, imaginile sunt redate exact aşa cum au fost gândite de regizor chiar şi în scenele de film unde este dificil să obţii un echilibru perfect între lumină şi întuneric.

Economii la energie
Creşterea eficienţei energetice devine un factor tot mai important pentru consumatori. De aceea, producătorii de echipamente electrice încearcă să aducă pe piaţă modele din ce în ce mai perfomante, care să economisească energie şi, implicit, sume considerabile de bani.
Astfel, studiul făcut în Ungaria arată că există aparate pe piaţă care ajută la economisirea a sume importante de bani în întreţinerea casei.
Testele făcute au mai arătat că, anual, putem economisi în jur de 20 euro cu maşina de spălat potrivită şi aproximativ 30 euro cu un frigider cu consum redus. În topul aparatelor economice găsim aparatul cu microunde, care vă ajută să economisiţi 50 euro anual, şi aspiratorul, care ridică suma la aproximativ 70 euro.
Studiul E.ON a împărţit aparatele în 10 categorii. După verificarea aparatelor, specialiştii TUV Rheinland au pus în balanţă consumul de energie al unor aparate cu folosirea generală a acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *