Evenimente

ECDL ROMANIA sustine Anul International al Tineretului

Incepand cu 12 august 2010 s-a dat startul Anului International al Tineretului. ECDL ROMANIA isi inscrie toate programele adresate tinerilor din perioada urmatoare in calendarul evenimentelor din cadrul acestui an dedicat lor.

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat Anul International al Tineretului incepand cu 12 August 2010, care se va defasura sub tema Dialogul si intelegerea reciproca. Anul International al Tineretului are ca scop promovarea idealurilor de pace, respect pentru drepturile omului si solidaritate intre generatii, culturi, religii si civilizatii.

ECDL ROMANIA a participat la lansarea Anului International al Tineretului alaturi de alti parteneri importanti ce isi dedica proiecte relevante tuturor tinerilor de la noi din tara si nu numai. Masa rotunda Implicarea tinerilor in educatia pentru dezvoltare si seminarul cu tema Tinerii si lupta impotriva discriminarii-responsabilitati si oportunitati, organizate de Primaria Municipiului Bucuresti in parteneriat cu Biroul de Informare al Consiliului Europei in Romania si UNDP Romania au marcat debutul Anului International al Tineretului chiar pe 12 august 2010, de Ziua Internationala a Tineretului.

In lume exista aproximativ 1,2 miliarde de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, insumand aproximativ 18% din populatia lumii. Anul International al Tineretului ce are loc sub deviza Our Year Our Voice constituie o oportunitate pentru a evidentia contributia pe care tinerii o aduc societatii si de a incuraja participarea lor la procesul decizional. Organizatia Natiunilor Unite invita Statele Membre sa incurajeze si sa sprijine tinerii in eforturile de atingere a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului ODM.
Prin programele pe care le promoveaza si le desfasoara, ECDL ROMANIA sustine integrarea sociala, dar si informationala a tuturor tinerilor.

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.orgwww.equalskills.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *