LifeStyle

Durerile de inima

1. Pentru prevenirea stopurilor cardiace, in lipsa de medicamente, se inghite un catel de usturoi.
usturoi

2. In caz de angina pectorala (stenocardie) se fac frectii cu 5 – 6 picaturi de ulei de brad alb, in zona de sub mamelonul stang.

3. Un tampon de vata se inmoaie dimineata in tinctura de valeriana si se poarta pe toata perioada zilei intr-o punguta speciala, in zona inimii.

4. Bolnavilor cu palpitatii puternice li se recomanda consumul zilnic de smochine.
smochine

5. In caz de insuficienta cardiaca este recomandat consumul de ceai de sfecla. O sfecla mare se spala, se curata si se fierbein 500 ml apa pana devine moale. Se consuma ceaiul pe durata intregii zile, impreuna cu sfecla.

5. Durerile de inima se calmeaza si daca consumati zilnic seminte de dovleac.

6. Din primele zile de dupa un infarct de miocard, bolnavul trebuie sa bea cate o jumatate de pahar de suc de morcov proaspat.

7. Un efect benefic pentru activitatea inimii il are si consumul amestecului din: 1 pahar de suc de sfecla, o jumatate de pahar de miere si sucul unei lamai. Se pastreaza la frigider si se consuma cate 50 ml la o ora dupa masa.

8. In caz de palpitatii puternice este indicat ceai de levantica. 2 lingurite de planta cu 250 ml apa clocotita se tin la foc mic 10 min, se infuzeaza timp de 30 min, de preferat in termos, se strecoara si se bea de 3 oori pe zi, cate 1/3 pahar, cu 15 min inainte de masa.
levantica

9. Pentru prevenirea durerilor de inima si intarirea intregului organism se prepara un amestec din 200 g stafide, 200 g miez de nuca, 200 g prune uscate fara samburi, 200 g caise uscate si 3 lamai. Totul se da prin masina de tocat si se amesteca cu 300 g miere de albine. Se consuma cate o lingura, dimineata inainte de masa si seara, inainte de culcare.

10. O metoda foarte cunoscuta de intarire a inimii este consumarea, de 2 – 3 ori pe zi, a amestecului compus din 30 g miez de nuca pisat, 20 g stafide si 20 g cascaval afumat.