Despre copii, Sanatate

Dulciurile imbunatatesc memoria si puterea de concentrare a copiilor?

Sucurile si dulciurile imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare a copiilor, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii britanici, informeaza cotidianul The Telegraph, in editia online.

Profesorii si parintii sunt ingrijorati ca aceste noi dezvaluiri ale cercetatorilor vor incuraja consumul de mancare nesanatoasa cu un continut ridicat de zahar, care la copii produce un exces de energie.

Cercetatorii britanici sunt totusi de parere ca niste gustari servite la intervale de timp mai mici ajuta mai mult copii in procesul de invatate decat cele mai rare si bogate.

“Nu exista nici o dovada ca zaharul cauzeaza un exces de energie. In schimb, putem demonstra ca ajuta in procesul de concentrare. Copiii cu varste cuprinse intre cinci si zece ani au nevoie, pentru creierul lor, de o cantitate de glucoza de doua ori mai mare decat adultii. Spre deosebire de alte organe, creierul nu stocheaza energia, astfel incat el isi obtine vitalitatea din elementele din sange”, a declarat profesorul David Benton, unul dintre autorii studiului.

Sursa: www.vedeta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *