AUTO

Ducati 1199 Panigale – superbike pentru 2012

Ducati anunţă denumirea oficială a noii generaţii Superbike ca “Ducati 1199 Panigale”şi confirmă faptul că premiera publică va avea loc in cadrul Salonului Internaţional de Motociclete -EICMA de la Milano, din 10-13 noiembrie 2011.

Ducati 1199 Panigale
Ducati 1199 Panigale

Ducati 1199 Panigale

Stârnind un uriaş interes la nivel global în timpul testelor,noul model este prezentat într-un clip emoţional, atât pe site-ul producătorului Ducati, cât şi pe canalul oficial al lui Ducati Motor Holding de pe Youtoube. Aşteptarea pentru a descoperi incredibila performanţă, designul inovativ şi tehnologia noului 1199 Panigale va mai dura câteva săptămâni.

Pronunţat “Panigale”,noul model Superbike continuă tradiţia Ducati, prin adăugarea unui nume lângă motorul de 1199cc, făcându-se astfel o importantă şi călduroasă asociere cu rutele istorice din Borgo Panigale, din zona Bolognei.

Într-un teritoriu italian cunoscut ca”Valea Motoarelor”, unde marile performanţe şi racing-ul curg prin venele oamenilor pasionaţi, Ducati subliniază onoarea de a fi ambasadorul în lume a mărcii “Made in Italy”, prin imortalizarea oraşului natal în numele noului Superbike.

Dezvoltat ca un adevărat motor sport de competiţie prin ADN –ul ei, Ducati 1199 Panigale va lua parte la prima cursa în 2012 în cadrul Campionatului FIM Superstock, iar în 2013 va debuta în Campionatul Mondial de Superbike.

Apariţia în cele două competiţii permite producătorului Ducati să dezvolte Superbike 1199 Panigale cât mai aproape de regulile categoriei Campionatului Mondial de Superbike şi în acelaşi timp să reducă costurile echipelor care participă în acest campionat. Astfel ele pot continua sa concureze în 2012 cu SBK 1198 şi să beneficieze de suportul tehnic din partea inginerilor Ducati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *