LifeStyle

Discovery Networks Europa Centrala – extindere in Cehia si Slovacia

Discovery Networks Europa Centrala, o divizie a Discovery Communications, compania media numarul unu in lume specializata in programe de non-fictiune, a anuntat astazi ca incepand cu 1 August 2008, responsabilitatea pentru pietele din Cehia si Slovacia va fi transferata din cadrul Discovery Networks EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) – Piete Emergente catre Discovery Networks Europa Centrala. Cele doua piete noi, impreuna cu cele deja existente in regiune, Polonia, Ungaria si Romania, vor fi administrate de la sediul regional din Varsovia de catre Katarzyna Kieli, General Manager, Discovery Networks Europa Centrala.

Discovery Networks Europa Centrala si-a crescut nivelul de distributie cu 25% in ultimul an*, ajungand la ora actuala la 40 milioane de abonati in Polonia, Ungaria si Romania. Discovery poate fi urmarit de cate 2 milioane de abonati in Republica Ceha si respectiv Slovacia, aducand totalul regiunii la nivelul de 44 milioane abonati, dupa adaugarea celor doua piete noi. Toate activitatile legate de cele doua tari vor fi incorporate in operatiunile existente din regiune si administrate de echipele actuale regionale ale Discovery Networks Europa Centrala. Pentru moment, nu sunt planificate noi angajari.

“Adaugarea pietelor din Cehia si Slovacia este un pas important, care subliniaza decizia Discovery de a se implica in dezvoltarea continua a afacerilor noastre in regiunea Europei Centrale. Acest moment reprezinta o recunoastere a semnificatiei si potentialului de crestere tot mai solid al celor doua piete, prin care ne consolidam prezenta actuala in Europa Centrala si putem cladi mai departe, pe baza pozitiei noastre de lideri.” – a comentat Katarzyna Kieli, General Manager, Discovery Networks Europa Centrala.
*T107 fata de T108

In plus, ca un urmator pas in procesul regionalizarii, Discovery Networks Europa Centrala a anuntat modificarea numelui sau de business. De acum inainte, Europa Centrala va opera sub numele sau regional – care este acum “Discovery Networks Central Europe” – mai degraba decat “Discovery Networks EMEA”. Aceasta modificare reprezinta o recunoastere a dezvoltarii continue si semnificatiei tot mai solide a acestor operatiuni, in cadrul regiunii EMEA. Regiunea Europei Centrale a primit, de asemenea, un logo de business nou.

Discovery Networks Europa Centrala opereaza in prezent cinci canale de televiziune in aceasta regiune: Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Travel & Living, Discovery World si Discovery Science. Pe langa acestea, in Polonia, sunt disponibile si Discovery Historia si Discovery HD.

Despre Discovery Communications
Discovery Communications este compania numarul unu in lume in productia de programe documentare, ajungand in casele a peste 1,5 miliarde de abonati, din peste 170 de tari. Discovery ii indeamna pe oameni sa exploreze lumea in care traiesc si sa-si urmeze curiozitatea, atat prin intermediul celor peste 100 de retele globale, conduse de Discovery Channel, Animal Planet, Science Channel si Discovery HD, cat si prin intermediul produselor si serviciilor comerciale si educationale de top sau prin portofoliul diversificat de servicii media digitale, incluzand HowStuffWorks.com. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, exista 12 marci Discovery, disponibile unui numar de 190 milioane de abonati, din 103 tari, oferind programe adaptate in 24 de limbi. Discovery Communications este proprietate a Discovery Holding Co. (NASDAQ: DISCA, DISCB), Advance/Newhouse Communications si a domnului John S. Hendricks, fondatorul si presedintele Discovery.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *