MUZICA

Dinu Olăraşu: Om bun la Muzici cu personalitate

Din când în când, “muzicile…” devin cânturi cu personalitate. ÃŽn noua ediÅ£ie a emisiunii Lucian Moga vă oferă ocazia descoperirii sau reîntâlnirii lui Dinu OlăraÅŸu. “Dinu Olarasu nu prea este o vedeta, ci doar un artist…” spune o prezentare a casei de discuri, avand sustinerea colegilor sai de breasla. Impatimiti sau nu ai muzici romanesti de calitate, iubitori de folk sau cei care considera ca muzica are valoare in plus prin texte ce te lasa sa visezi – toti acestia pot spune ca despre Dinu au aflat de o buna bucata de vreme.

Pentru cei care nu care nu stiu, Dinu OlaraÅŸu este autorul versurilor pentru “Mila 2 de langa 3”, “Zori de zi”, sau “Apocalipsa” (Pheonix), sau “2000 de ani”, “Dintr-o carte” si “Canadiana” (“Pasarea Colibri”) si multe altele… Dinu OlăraÅŸu poate fi descoperit în cele opt volume de versuri ce ii poarta semnatura sau in textele unor super-succese cantate de “Krypton”, Ducu Bertzi, “Cross”, Mircea Baniciu sau Maria Gheorghiu.

In lumea folk este demult apreciat si cunoscut ca… “Spiridusul”. Fiindca este peste tot si aduce bucurii prin vorbele si canturile sale! Dinu Olarasu a primit anul trecut Premiul pentru Excelenta la Festivalul Om Bun. A mai participat la Festivalul de Arta Medievala din Sighisoara si Festivalul ProEtnica. Tema muzicala “Folk You” ii apartine tot lui Dinu OlăraÅŸu.

La Targul Gaudeamus din acest an Dinu Olarasu si-a lansat albumul “Altcumva”. Editat de Cat Music in parteneriat cu Jurnalul National, cel de-a treilea disc semnat de Olarasu cuprinde si cateva duete cu Narcisa Suciu (“Zece Ani”, “Leaga-mi Inima”) si Mircea Baniciu (“Ochiu’ Dracului”). Pe album apare ca invitat, la flaut, Sorin Minghiat. Discul va fi promovat printr-o “serie de vizite pe la prietenii din tara”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *