Concerte

Din Buena Vista Social Club pe litoralul Marii Negre: Grupo Compay Segundo

Membrii Grupo Compay Segundo isi prelungesc turneul in Romania. Pe langa spectacolul deja anuntat pe 21 iulie la Arenele Romane in Bucuresti, acordurile cubaneze marca Buena Vista vor rasuna pe tarmul insorit al Marii Negre, pe 18 iulie, la terasa La Cucaracha din Mamaia. Petrecerea de pe plaja incepe de la ora 22.00. Evenimentul este organizat de Events.

„I dream about music”, spunea Compay Segundo (Francisco Repilado Muñoz) referindu-se la sursa inspiratiei sale. „Nu pot sa spun ca eu am compus Chan-Chan”, spune el despre piesa care l-a facut celebru. „L-am visat. Visez pe note muzicale” spunea maestrul. Grupo Compay Segundo, grup al carui nume este un tribut adus geniului creatorului sau, reuneste artistii care l-au acompaniat pe Compay in fabuloasele sale turneele in Europa, Japonia, Statele Unite, Canada, America Latina, Orientul Mijlociu si Caraibe.

In septembrie 2003 mebrii trupei Grupo Compay Segundo au concertat in fata unui public de 15.000 de oameni, la Arcos de la Riva de la Garda, in Trieste, Italia, in timpul celei de-a doua editii a Festival di Musica y Arte Terre di Confina, la care au mai fost invitati si Pio Leyva, Teresa Garcia Caturla si Issac Delgado. Au fost indelung aclamati si de public, si de cronici. Au continuat sa farmece publicul european in 2004, in numeroase orase din Spania si Italia, ca Bilbao, San Sebastian, Barcelona, Madrid, Terni si Campobasso. In luna iunie a aceluiasi an, au sustinut o reprezentatie in fata a peste 15.000 de persoane la Sala Casa 70, in Luanda, Angola. Concertul a fost sold out de indata ce s-a rapandit vestea ca muzica lui Compay Segundo va fi auzita live in Angola.

In februarie 2005, trupa a vizitat Spania si Portugalia si a sustinut concerte in principalele orase: Madrid, Bruges, Sevilla, precum si in maretul Casino Estoril din Lisabona, Portugalia. Inca de atunci si-au facut un obicei din a aparea sambata seara la Salon 1930 “Compay Segundo”, in Nacional de Cuba, fondat de Francisco Repilado Muñoz pentru a marca cea de-a 80a aniversare a carierei sale artistice. De la inceputul anului 2003 incoace, trupa a mai concertat in mod regulat la Habana Café (Melia Cohiba Hotel).

Biletele pentru ambele evenimente pot fi achizitionate la pretul de 99 RON, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara si la punctele de vanzare Eventim din reteaua Germanos.

Concertul Compay Segundo este un eveniment co-produs de TVR2. Parteneri media: Europa FM, Reader’s Digest, Tango, Ziua, Sapte Seri, Sunete, Zoom Tv, Ziua, News Outdoor, Immo Media, On Move Media, anyplace.ro, apropo.ro, muzicabuna.ro, port.ro, tillate.com. Parteneri: Hotel Caro, Staso Protect, Media Image, Comunicatedepresa.ro, ROI Media.

www.events.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *