AUTO

Dimensiuni reduse: Audi A3 si A3 Sportback 1.2 TFSI


Reducerea dimensiunilor reprezinta piatra de temelie a strategiei pentru eficienta a marcii Audi, fata de care compania a manifestat intotdeauna un angajament deplin. Linia de modele A3 va include in curand inca un motor pe benzina cu supraalimentare si cilindree redusa, care va reuni performantele maxime si consumul minim.

Reproiectat in totalitate, noul motor 1.2 TFSI genereaza o putere de 77 kW (105 cp), avand o cilindree de 1.197 cm3 (73,05 in3) si, tipic pentru Audi, supraalimentarea si injectia directa de benzina creeaza inca o data un ansamblu eficient si puternic. Gratie carterului motorului din aluminiu, acest motor cu patru cilindri cantareste doar 89,5 kilograme, aceasta greutate extrem de redusa reprezentand inca o dovada a eficientei sale.

Motorul 1.2 TFSI a fost optimizat in vederea minimizarii fortei de frecare. Cele opt supape sunt actionate de un singur arbore cu came. Carburantul este injectat de un sistem common-rail. Supapa electrica de control actioneaza supapa de refulare wastegate a turbocompresorului, presiunea creste in mod spontan si elimina scaderile datorate pierderilor.

Acest motor de dimensiuni reduse dezvolta un cuplu de 175 Nm, la un interval de turatii de numai 1.500 – 3.500 rpm. El propulseaza modelul A3 1.2 TFSI cu trei usi de la zero la 100 km/hin 11,1 secunde, respectiv 11,3 secunde in cazul versiunii A3 Sportback. Ambele modele ating o viteza maxima de 190 km/h si au un consum mediu de numai 5,5 litri de carburant la 100 km si un nivel de emisii de doar 127 de grame de CO2 per kilometru.

Comercializarea modelelor A3 si A3 Sportback 1.2 TFSI va incepe in primul trimestru al anului 2010. Initial, noul motor va fi insotit de sistemul de tractiune frontala si de o transmisie manuala cu sase trepte de viteza.

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *