Evenimente

Digital Zoo, prima gradina zoologica virtuala din Romania, are o noua infarisare

UPC România, în parteneriat cu Grădina Zoologică Bucureşti, relansează platforma Digital Zoo, singura grădină zoologică virtuală din ţara noastră. Vizitatorii platformei se pot bucura acum de o nouă interfaţă, mai prietenoasă, cu un design inedit, dar și de funcţionalităţi noi. Toate aceste noutăţi completează conținutul bogat și aplicațiile deja existente și contribuie la o experiență uimitoare a vizitatorilor.


Relansarea Digital Zoo, un concept educaţional unic în România, a presupus dezvoltarea unei noi structuri şi a unui nou design pentru website-ul proiectului, https://digitalzoo.kappa.ro/, dar şi investiţii în partea de logistică din spatele platformei – noi camere, mai performante, care transmit imagini de detaliu din amplasamentele animalelor de la Zoo Băneasa.


Totodată, familia VIP Digital Zoo se măreşte, iar noile vedete, care pot fi urmărite 24/7 prin live streaming, sunt cei doi coati de la Grădina Zoologică Bucureşti. Începând de astăzi, cei doi coati pot fi adoptaţi, virtual, de vizitatorii Digital Zoo. Numărul de specii care îşi dezvăluie secretele în faţa camerelor Digital Zoo creşte astfel la 6 – lei, tigru siberian, pelicani, tamarini, lemurieni, coati.


Structura întregului website a fost regândită iar conţinutul actualizat. Noul website Digital Zoo vine în ajutorul utilizatorilor cu o structură mult mai simplă, care facilitează navigarea şi accesul în zonele de interes. Galeria multimedia, ce include imagini şi clipuri video cu animalele de la Zoo, este mult mai bine evidenţiată. Suportul video și fotografiile din această galerie completează conţinutul şi îi ajută pe exploratorii website-ului să înţeleagă mai bine secretele vieţii animalelor sălbatice.


“Digital Zoo îi conectează pe oameni la un univers fascinant, îi ajută să descopere lucruri noi şi le oferă acces liber la o serie variată de resurse multimedia. Proiectul a depăşit zona online a platformei – este o experienţă în sine, unică, prin care reușim să-i aducem pe utilizatorii de Internet, iubitori de animale, mai aproape de ceea ce îi pasionează şi interesează. Toate elementele universului Digital Zoo au fost gândite pentru a educa, a stimula creativitatea şi curiozitatea vizitatorilor. Iată că proiectele educaționale pot fi captivante şi distractive, dacă sunt făcute cu pasiune şi gândite pentru a fi relevante. Credem în acest proiect, care ne inspiră să inovăm în mod constant.“ declară Ariana Bădin, Director Marketing, Comunicare şi PR, UPC România.


“Vizita la Grădina Zoologică este un moment important în dezvoltarea oricărei persoane. Cu toții ne aducem aminte de momentul în care am fost duși să vedem, pentru prima oară, animalele exotice. Tocmai din acest motiv, Digital Zoo este o modalitate extraordinară de a le oferi tuturor curioșilor care încep să exploreze lumea ce îi înconjoară, posibilitatea de a ne vizita  printr-un simplu click. Ne bucurăm de acest parteneriat și odată cu noua interfață ne dorim să atragem și mai mulți vizitatori, atât online, cât și offline.“ declară Anca Oprea, Director al Gădinii Zoologice București.

Relansarea platformei Digital Zoo este susţinută printr-o campanie outdoor care va dura două luni – este vorba de BuZoo – un autobuz RATB de pe traseul liniei 301 a fost transformat complet, pentru a-şi transporta călătorii în universul Digital Zoo.


Digital Zoo este o platformă inovatoare care oferă acces nelimitat ȋn amplasamentele animalelor VIP de la Zoo, galerii multimedia impresionante şi conţinut relevant pentru iubitorii de animale, mici şi mari. Portalul completează proiectul educaţional iniţiat de UPC România în 2009 şi le propune iubitorilor de animale o aventură în lumea acestora, pe parcursul căreia pot descoperi detalii despre rezidenţii de la Zoo Baneasa şi despre alte specii.


Experienţa multimedia oferită de website-ul Digital Zoo s-a îmbogăţit în această vară prin lansarea hărtii interactive, care oferă o imagine de ansamblu asupra Grădinii Zoologice Bucureşti. Harta interactivă este un suport util pentru cei care îşi doresc să viziteze grădina, să se orienteze mai bine şi să afle informaţii despre fiecare specie găzduită la Zoo. Aplicaţia interactivă Digital Zoo, disponibilă pe https://digitalzoo.kappa.ro/zoo/, include în acest moment peste 100 de specii – de la colorații Flamingo şi jucăuşele suricate, până la impunătoarele feline – lei, tigrii, jaguarul, râsul sau pisica sălbatică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *