LifeStyle

Dieta South Beach

Arthur Agatson este medic cardiolog si creatorul dietei South Beach. In elaborarea acestui regim, el nu a fost preocupat de infatisarea pacientilor lui, ci de o metoda eficienta de prevenire si vindecare a problemelor lor vasculare si cardiace, cau-zate de obezitate.
Dupa ce a conturat dieta potrivita, dr. Agatson a testat-o pe cobaiul potrivit: un barbat de varsta mijlocie, care incepuse sa cam faca burta, adica el insusi. A renuntat la paine, paste fainoase, orez, cartofi, bere. Si chiar la fructe, in perioada de inceput (doua saptamani).
In rest, a mancat cat mai “normal” posibil – adica de trei ori pe zi, plus cate o gustare intre mese, cand i se facea foame. Dupa 14 zile, a dat jos sapte kilograme – fara foame sau frustrari alimentare. Apoi si-a imbogatit meniul, dar a continuat sa slabeasca 0,5-1 kg pe saptamana.
Dieta South Beach nu este saraca in carbohidrati si nici in grasimi. Nu masoara si nu cantareste portiile, nu contabilizeaza caloriile, proportia de grasimi, carbohidrati sau proteine. Nu te infometeaza. Iti topeste kilogramele din jurul taliei, in primul rand.
Fermoarul de la pantaloni va merge mai usor, nu va mai trebui sa iti sugi burta. Mananci portii normale de carne (pui, curcan, peste), legume din plin, oua, branza, nuci, seminte, salate cu ulei de masline, un desert usor.
Scaderea in greutate nu se produce datorita faptului ca mananci mai putin, ci pentru ca eviti acele alimente care ti-au creat pofte nesanatoase si au dus la acumularea de grasimi in exces. Pe masura ce pierzi in greutate, are loc cea de-a doua schimbare, mai importanta: modificarea compozitiei sangelui, cu beneficii pe termen lung pentru sistemul cardiovascular.
Inca o veste buna: regimul functioneaza chiar daca nu faci gimnastica! Exercitiile fizice accelereaza metabolismul si sporesc eficienta regimului, contribuind si la sanatatea inimii. Daca faci miscare in mod regulat, vei slabi mai repede. Dar vei slabi si daca nu exersezi.

Citeste mai mult!