Sanatate

Dieta organica sau bio

Toate aceste denumiri moderne de “dieta bio” sau “alimentatie organica” nu reprezinta de fapt decat alimentele in starea lor naturala, fara asa numitele “imbunatatiri” chimice. Dieta organica este de fapt echivalentul alimentatiei parintilor si bunicilor nostri, care consumau produse obtinute in gospodaria proprie.

Din pacate, daca inainte, majoritatea alimentelor erau naturale si fara aditivi provocatori de cancer si alte boli grave, in prezent, tocmai produsele naturale sunt mai scumpe si mai greu de obtinut. Industria alimentara este intesata de E-uri si chimicale care afecteaza destul de serios organismul in timp, iar accesul la produse fara aditivi nu este chiar la indemana oricui.

Fara chimicale

Studiile arata ca peste 90% din alimentele existente pe piata alimentara nu sunt testate pentru a se da verdictul de “sigure” din punct de vedere al impactului asupra sanatatii.

Alimentele fara E-uri iti aduc o bogata valoare nutritionala, iar organismul primeste vitamina C, calciu, magneziu, fier si alte vitamine de care ai nevoie pentru o stare de sanatate buna si un sistem imunitar puternic.

In plus, cu cat sunt eliminate mai mult substantele chimice din alimentatie, cu atat scade riscul de aparitie al oricarui tip de cancer si al unor afectiuni grave.

Adio fast-food

Produsele de tip fast-food sunt cu atat mai periculoase cu cat sunt consumate de copii. Evita o astfel de alimentatie, chiar daca uneori ai impresia ca ti-e pofta si ca produsele de acolo au un gust savuros. Pe termen lung, organismul poate fi afectat de obezitate, scad capacitatile intelectuale, iar sistemul imunitar slabeste vizibil. Nu te lasa pacalita nici de fructele perfecte vandute in astfel de magazine. Dincolo de reclamele referitoare la prospetime, respectivele fructe sunt si ele stimulate cu ajutorul pesticidelor si a altor substante chimice care le fac sa reziste mai mult timp si sa arate intr-o stare perfecta.

Dieta bio te fereste de boli si alergii

Alimentele imbunatatite cu aditivi chimici cresc in timp riscul de aparitie al unui anumit tip de cancer, a infertilitatii la barbati, sindromul oboselii cronice la copii si la aparitia afectiunii Parkinson.

Odata ce astfel de componente vor fi evitate in alimentatia ta, si riscul de aparitie al unor boli grave va scadea. Adopta asadar alimentele naturale si consuma in special mancare gatita acasa.

In plus, o dieta organica te fereste cu succes de alergii. Sistemul tau imunitar este pregatit pentru invazia diferitelor substante daunatoare.

Ai parte de un gust natural si mai bun

Cu siguranta te-ai saturat de fructele si legumele fade, care nu au nici pe departe gustul vegetalelor naturale. Revino la produsele de odinioara si cauta acele alimente naturale, cu gust si miros pe masura si evita in schimb toate acele fructe aparent coapte, care nu au de fapt nici un fel de savoare.

Dezavantaje

Singurele dezavantaje se raporteaza la faptul ca alimentele bio sunt mai scumpe si mai limitate din punct de vedere al posibilitatii de alegere. Putine firme investesc in producerea si comercializarea de produse naturale, din cauza costurilor ridicate.

Un alt posibil dezavantaj consta in faptul ca alimentele naturale sunt mult mai perisabile decat cele tratate chimic sa reziste in timp. De asemenea, nici aspectul fructelor si legumelor nu este intotdeauna perfect.

In schimb, aceste dezavantaje sunt minore in fata faptului ca trebuie sa pui pe primul plan sanatatea ta si a celor din jur. Treci peste orice impediment de moment si adopta o dieta bio pentru a fi sigura ca organismul tau este protejat impotriva diferitelor boli si afectiuni aduse de toata aceasta industrie alimentara afectata de aditivi chimici.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *