LifeStyle

Dieta care poate incetini caderea parului

Cea mai comună formă de chelie la bărbaţi, alopecia androgină, este provocată de o sensibilitate la hormonii sexuali masculini, problemă care poate fi atenuată printr-o dietă echilibrată şi bogată în nutrienţi cheie, informează dailymail.co.uk.
Câteodată pierderea părului poate fi provocată de perioadele de stres maxim. După ce stresul a dispărut, părul începe să crească din nou.
Cea mai comună formă de cădere a părului este însă alopecia androgină, provocată de faptul că unele zone ale scalpului sunt extrem de sensibile la hormonii sexuali masculini. De cele mai multe ori această hipersensibilitate este de origine genetică.
Firele de păr cad în mod natural şi sunt înlocuite de unele noi. Hormonii sexuali masculini creează foliculii de păr din care creşte firul, dar, cu timpul, aceşti foliculi se micşorează. În cele din urmă, foliculii vor deveni atât de înguşti, încât părul nu va mai putea fi înlocuit.
O dietă echilibrată şi bogată în nutrienţi cheie poate încetini rata de cădere a părului. Acest lucru nu se aplică femeilor care, de cele mai multe ori, îşi pierd părul din cauza deficitului de fier sau a stresului.
Bărbaţii trebuie să se asigure că au în alimentaţie o cantitate potrivită de acizi graşi Omega-3, care produc fire de păr şi foliculi sănătoşi. Săptămânal, aceştia trebuie să se consume patru porţii (140 grame) de peşte gras, precum ton proaspăt, sardine, somon sau macrou.
Sursele vegetale includ seminţele de dovleac, seminţe de in, nuci. Necesarul de acizi graşi poate fi acoperit prin suplimentele alimentare, precum uleiul de peşte.
Cuprul ajută la menţinerea sănătăţii pielei şi a părului şi este necesară administrarea zilnică a 1,2 mg din acest mineral.
Sursele bogate în cupru sunt ficatul, stridiile, nucile şi seminţele. Cuprul nu se absoarbe în organism dacă se administrează în combinaţie cu zinc şi fier.
Suplimentele alimentare trebuie evitate dacă nu sunt prescrise de un dietetician sau un medic specialist.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *