LifeStyle

Dezbatere TVR Cultural: Da Vinci si Codul lui da Vinci

Joi, 17 iulie, de la ora 20.00, TVR Cultural va transmite in direct din studioul Jurnalului Cultural prima dezbatere culturala a verii, urmand ca in fiecare luna, o zi de joi sa fie dedicata acestui gen de program. Pentru editia din 17 iulie, moderatorul Marius Constantinescu propune, pentru o seara fierbinte de vara, o dezbatere cel putin la fel de incinsa: Da Vinci si Codul lui Da Vinci. Marius Constantinescu ii va provoca la discutii pe aceasta tema pe Laura Mesina de la Centrul de excelenta in studiul imaginii, pe Ilies Campeanu, redactorul sef al editurii RAO si Remus Radulescu, redactorul sef al departamentului Viata spirituala, Radio Romania.

Cum a fost vanduta cartea Codul lui Da Vinci la noi, care e perceptia publicului din Romania asupra acestei lucrari, controversa creata in jurul acestei carti, dar si aprecieri asupra calitatii actului literar in cartea lui Dan Brown sunt cateva dintre subiectele asupra carora si telespectatorii vor fi solicitati sa-si spuna parerea. Tocmai de aceea le va fi pus la dispozitie un numar de telefon pentru a putea intra in direct cu invitatii lui Marius.

Dezbaterea va avea ca punct de plecare documentarul Codul lui da Vinci decodat (THE DA VINCI CODE DECODED – Marea Britanie, 2004), realizat de Richard Metzger.

Romanul lui Dan Brown i-a facut pe cititori sa-si puna numeroase intrebari: oare Maria Magdalena si Iisus Hristos au fost casatoriti? Oare imparatul Constantin a modificat Biblia? Ce ascunde da Vinci in picturile lui, cine sunt cavalerii templieri? Documentarul Codul lui da Vinci decodat a cerut unor istorici si scriitori de marca sa raspunda la toate aceste intrebari.

Persoana de contact:
Mihaela Berinde, Specialist PR
Telefon: 319.90.08 si mobil: 0722.402.931
E-mail: mihaela.berinde@tvr.ro
Afisari: 3

Trimite prin e-mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *