LifeStyle

Descopera.ro: mitul lui Che Guevara

Erou pentru unii, criminal pentru altii, celebrul revolutionar argentinian Ernesto Che Guevara starnete in continuare controverse. Descopera.ro incearca astazi sa puncteze momentele cheie care l-au adus catre moarte, precum si substratul teoriilor conspirationiste care au incercat sa explice violenta sa disparitie din data de 9 octombrie 1967.

Articolul Che Guevara trebuia sa moara! ii invita pe useri sa-l descopere pe El Comandante ca pe un om idealist care a incercat sa transforme in realitate o utopie si care a fost omorat de un sistem pe care el singur il provocase la lupta.
De ce CIA dorea reducerea la tacere a lui Che Guevara, cine a decis moartea argentinianului, acestea sunt doar cteva dintre aspectele prezentate pe larg in articolul Che Guevara trebuia sa moara!.
Dac autorittile boliviene au ordonat sau nu uciderea lui Che ramane un mister pana in zilele noastre, oficial negndu-se orice implicare a autoritatilor vremii. Intrigile si teoriile din jurul acestui subiect sunt insa prezentate pe larg in site.
Articolul de astazi face parte din Descopera Teoria Conspiratiei, cel de-al treilea maraton jurnalistic initiat de www.descopera.ro, dup Maratonul Misterelor si maratonul Descopera Preistoria. Acest demers al site-ului Descoper.ro de a organiza maratoane de o luna de zile, pe diverse teme de interes, reprezinta o premiera in internetul din Romnia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *