Sanatate

Dermoabraziunea – un nou aspect pentru tenul tau

Dermoabraziunea ajuta la refacerea pielii tenului, atat la suprafta, cat si in interiorul ei. Tratamentul  include netezirea fetei si eliminarea neregularitatilor, cum ar fi cicatricile, urmele lasate de acneea avansata sau de varsatul de vant, precum si diferite alte afectiuni ale pielii.

Mai mult, dermoabraziunea vine de multe ori ca o completare in urma unei operatii chirurgicala, menita sa corecteze urmele lasate de operatie.

Nu trebuie confundata dermoabraziunea cu peelingul. Cel din urma trateaza pielea doar la suprafata, nefiind eficient in cazul unor afectiuni mai grave ale pielii. Atunci intervine dermoabraziunea, care are efecte mai adanci.

Dermoabraziunea este folosita fie pentru anumite zone ale fetei, fie pe toata suprafata tenului, de la caz la caz.

Un alt tratament care poate fi aplicat in cazul unor nereguli ale tenului este abraziunea chimica. Ea reprezinta o alternativa la operatie, folosindu-se o solutie caustica si nu un instrument chirurgical.

In general, abraziunea e folosita pentru zonele de suprafata e pielii, dermoabraziunea ramanand cea mai indicata solutie in cazul unor afectiuni mai grave.

Dermoabraziunea poate fi facuta atat de adulti, cat si de tineri si copii. Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare pot ramane cu zone mai decolorate in urma acestui tratament. Alte riscuri mai apar in momentul in care o persoana are acneea in plina manifestare. In acest caz se evita o dermoabraziune din cauza riscului unor infectii grave.

Exista anumite riscuri care apar in urma oricarei operatii dermoabrazive. Una dintre ele ar fi schimbarea in pigmentarea pielii. De asemenea, se poate ajunge la decolorarea sau umflarea pielii pe alocuri, sau, dimpotriva, la colorarea ei, in special in urma unei expuneri la soare in primele saptamani sau luni de dupa operatie.

Tipuri de anestezie folosite la dermoabraziune

Dermoabraziunea - un nou aspect pentru tenul tauIn general se foloseste o anestezie locala, care amorteste doar zonele ce urmeaza sa fie operate. La aceasta se adauga un sedativ care te va ajuta sa nu simti nimic. Uneori, medicul va folosi o anestezie generala care te va face sa adormi pe perioada operatiei.

Cat dureaza operatia?

Aceasta are o durata care variaza de la 15 minute la o ora, in functie de cat de extinsa este suprafata pe care se realizeaza operatia. De asemenea, pot fi necesare operatii de revenire, in cazul in care afectiunile sunt grave.

In dermoabraziune, chirurgul indeparteaza straturile de la suprafata pielii cu ajutorul unui aparat prevazut cu o periuta care contine particule de diamant. Acestea se rotesc, indepartand treptat straturile de piele, pana se ajunge la o uniformizare a pielii.

Dupa operatie, pielea va fi rosie si umflata, iar simplele activitati de a manca sau a vorbi vor fi mai mult decat dificile. Durerea va fi controlata cu medicamente prescrise de medicul tau. Pana la vindecare, tenul va face o crusta care se va indeparta treptat, pana la refacerea totala.

Dupa operatie vei primi instructiuni speciale legate de cum trebuie sa-ti ingrijesti tenul dupa operatie. De exemplu, barbatilor li se va interzice o perioada sa se rada, deorece pot aparea infectii.

De asemenea, se va evita expunerea la soare si la vant pana la un oarecare stadiu de vindecare. In cazul femeilor, machiajul va fi evitat o perioada, iar dupa o perioada de vindecare, se va folosi un machiaj non-alergenic.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *