Evenimente

Dementor Rally a pregatit un show de supermoto in deschiderea Raliului Tara Barsei

Vineri, 27 august, incepand cu ora 17.00 pe traseul primei probe speciale (Baneasa Shopping City Bucuresti) din Raliul Tara Barsei vor avea loc o serie de evenimente demonstrative care cuprind mai multe ramuri ale sportului cu motor. Dan Tatoiu, Adrian Raduta, Julian Raduta si Ciprian Popescu sunt cei patru motociclisti care vor arata in cateva minute ce se poate face cu o motocicleta de supermoto.

Pentru Dementor Rally, Raliul Tara Barsei este al doilea eveniment din Campionatul National de Raliuri Dunlop in care cele trei echipaje iau startul. Iar pentru ca Dan Tatoiu/Adrian Berghea, Eugen Badina/Aurelian Badina si Sidonia Tatoiu/Florin Hangu au format Dementor Rally avand la baza pasiunea comuna pentru sportul cu motor a fost firesc sa accepte invitaTia de a face o scurta demonstratie in deschiderea Raliului Tara Barsei. Si pentru ca Dan Tatoiu si-a facut un nume in sportul cu motor datorita celor peste 20 de ani de motociclism, in pofida accidentari care l-a fortat sa stea departe de competitiile moto in acest an, este pregatit pentru showul cu motocicletele de supermoto. Alaturi de Dan, care este pilot in Dementor Rally, la demonstratia cu motocicletele de supermoto vor lua parte si alti trei piloti cu satate vechi in sportul cu motor din Romania. Este vorba despre Ciprian Popescu, Julian Raduta si Adi Raduta. Ultimul a redevenit recent campion al Romaniei la Motocross MX1 si se lupta sa isi pastreze titlul in Campionatul Est European de Motocross.
Dupa show-ul cu motocicletele de supermoto, doar cu o ora inainte sa ia startul in Raliul Tara Barsei, Dan Tatoiu va face o scurta demonstratie si cu KTM X-BOW Superlight cea mai usoara masina din Romania, omologata pentru traficul rutier.
Rod al colaborarii dintre KTM, Dallara si Audi, X-Bow Superlight se adreseaza celor care vor sa se bucure intr-adevar de condus si tocmai de aceea in ea nu se gasesc prea multe din dotarile intalnite la alte sportcaruri. Pentru prima data in istoria masinilor de serie exista o caroserie facut in intregime din fibra de carbon, mai precis s-a optat pentru fibra de carbon monococa. Aceasta solutie este folosita de multi ani in Formula 1 si in alte competitii unde se utlizeaza monoposturi insa doar apariTia lui X-Bow a facut ca ea sa fie transpusa la un model de serie. KTM X-Bow este propulsata de un motor (benzina turbosupra alimentat cu intercooler si 4 cilindri in linie), care dezvolta 240 de CP, masina cantarind doar 785 de kg. Transmisia, ca si motorul, este luata de la Audi fiind una manuala cu sase rapoarte.

Dementor Rally este Ready to Race in Raliul Tara Barsei
Dupa ce la primul raliu (Raliul Sibiului) Dementor Rally a reusit sa isi atinga obiectivul pentru doua din masini, la Tara Barsei se doreste ca toate cele trei masini sa ajunga la finis fara incidente.
La primul raliu la care a participat, Dan Tatoiu (Subaru Impreza N11 – il are in dreapta pe Adi Berghea) a reusit sa obtina si primul punct. Dan a confirmat ca piloTii care si-au facut mana in motocross si rally-raid se adapteaza mai usor raliurilor de macadam, iar trecerea de la motocicleta l-a masina i-a adus un loc zece in clasamentul general al Raliului Sibiului.
Eugen Badina si fratele sau Aurelian Badina isi doresc sa acumuleze cat mai multa experienta la volanul Fordului Escort pe care il utilizeaza incepand cu Raliul Sibiului, unde multiplele pene i-au impiedicat sa ajunga la finis.
Din dorinta de a acumula experienta avand in vedere ca in 2011 intentioneaza sa concureze in Campionatul National de Raliuri, Sidonia Tatoiu (Subaru Impreza N12) va pilota si la Tara Barsei una din masinile forlighter avandu-l in dreapta pe experimentul navigator Florin Hangu.

http://www.dementor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *