MUZICA

Dekadens, singura trupa romaneasca la Canadian Music Week

Dekadens are pentru anul 2012  planuri indraznete: un single nou, Fix Me Up, pe acorduri de vioara si contrabas, si un show in cadrul Canadian Music Week, cel mai important festival de “music business” din Canada. 

Recent, Dekadens si-a surprins fanii cu “Fix Me Up“,  o balada sensibila, cu un sound diferit de piesele cu care membrii trupei – Andreea, Vava si Jan – isi obisnuisera fanii. Melodia se aude deja pe radiourile romanesti, in planurile pentru perioada urmatoare aflandu-se si un videoclip pentru aceasta piesa. Intre timp, Dekadens sunt hotarati sa isi prezinte muzica si pe piata internationala, prin urmare luna aceasta membrii trupei vor da piept cu cea mai interesanta provocare de pana acum: Canadian Music Week (CMW), care va avea loc in perioada 21-25 martie. Este vorba despre cel mai mare festival din Canada dedicat muzicii noi si artistilor tineri, la care participa sute de artisti din 40 de tari. Este un festival care combina partea de divertisment a muzicii cu cea de business, pe langa concerte avand loc si  diverse conferinte pe teme muzicale.  Timp de patru zile, Dekadens va concerta in diferite locatii din Toronto si va incerca, la fel ca toti artistii care participa, sa atraga atentia industriei muzicale internationale ce va isi va trimite reprezentantii la Canadian Music Week.

Dekadens a aparut pe scena muzicala in 2006, lansand la scurt timp albumul de debut, “Kill and Tell”, urmat de un turneu de promovare ce a inclus festivaluri importante atat in tara (B’ESTFESTStufstock), cat si in afara Romaniei (Canada, Statele Unite, Macedonia). Dupa o perioada de cautari, la finalul lui 2010 trupa a revenit cu un al doilea material, intr-o noua componenta si cu un sound nou. Albumul “City of Paper” a fost inregistrat alaturi de Andreea Lupescu, imaginea electro-glam a acesteia devenind trade-mark-ul trupei. De pe acest material au fost lansate pana in prezent acum doua single-uri, “Moviestar“, care a beneficiat  si de un clip, si  Fix Me Up.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *