FILME

Dedicatie speciala: benzi desenate alternative la Festivalul filmului de animatie Anim’est!

Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti va invita in perioada 2-7 octombrie 2009 la o calatorie unica in universul benzilor desenate alternative europene cu Xavier Lowenthal la comanda!

Autor, teoretician si editor de banda desenata, Xavier Lowenthal (Bruxelles, 1970) a fondat in Belgia editura La Cinquieme Couche. Prin ruptura de naratiunea clasica si desenul conventional, el se incapataneaza sa-si situeze opera si selectiile editoriale in arta contemporana si in literatura, intre expresii plastice inovatoare si provocatoare.

Ca autor de benzi desenate, Xavier Lowenthal si-a castigat renumele cu Cotton Schwob – satira sociala feroce foarte apreciata de colectionari si Lettres a Pauline – povestea unei misiuni etnolingvistice pe care a condus-o in randul indienilor din padurea tropicala din Honduras.

Programul propus la Bucuresti de Xavier Lwenthal:
2-11 octombrie : expozitia Articulations (tatonari si reflexii teoretice, critice, narative sau polemice despre banda desenata) hol Cinema Patria

2-30 octombrie : expozitie personala Xavier Lowenthal (planse originale si printuri) Cafe Lente

3-5 octombrie, 10.00-12.00 si 14.00-17.00 : workshop pentru tineri autori de benzi desenate (inscriere prealabila obligatorie la jumatateaplina@gmail.com) Cinema Patria

3 octombrie, 12.00 : prezentare Xavier Lowenthal Cinema Patria

5 octombrie, 18.30: conferinta despre banda desenata alternativa europeana Orange Concept Store

6 octombrie, 18.30 : prezentare editura La Cinquime Couche si a albumelor publicate la aceasta editura Cafe Lente.

http://www.wbii.be/bucarest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *