CARTE BUNA

De Martisor, Radio Romania da tonul la lectura!

Conform traditiei, primavara culturala romaneasca incepe la Craiova, odata cu debutul Caravanei GAUDEAMUS in capitala Baniei. Astfel, in perioada 27 februarie-2 martie, foaierul Teatrului National „Marin Sorescu” va gazdui cea de a saptea editie a Targului GAUDEAMUS Craiova, eveniment-reper pentru piata educational-editoriala din zona de sud a tarii.

Si pentru ca anul 2008 sta sub semnul unei duble aniversari – 80 de ani de la difuzarea primei emisiuni radio si 15 ani de la initierea Programului LECTURA – Targurile GAUDEAMUS, organizatorii si-au propus sa ofere iubitorilor de carte o serie de evenimente de exceptie.

Editia din acest an va gazdui 59 de expozanti, in cadrul a peste 30 de standuri si 40 de evenimente (lansari de carte, dezbateri, concursuri), unele dintre acestea fiind dedicate aniversarii a 80 de ani de radiofonie romaneasca. Prin intermediul inregistrarilor din Fonoteca de aur a Radiodifuziunii, in foaierul Teatrului National vor rasuna vocile unor personalitati care si-au pus amprenta deopotriva asupra culturii nationale si a istorieii Radio Romania: Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga, Nicolae Titulescu, Nichita Stanescu si Lucian Blaga.

Deschiderea oficiala a editiei va avea loc miercuri, 27 februarie, ora 12.00, si va fi transmisa in direct pe Radio Oltenia Craiova.

Accesul la manifestare este gratuit.

Târgul poate fi vizitat de miercuri pana sambata, intre orele 10.00 si 18.00, iar duminica, intre orele 10.00 si 14.00.

Radio România – ForÅ£a cuvântului
Serviciul Comunicare

str. General Berthelot nr. 60-64, sector 1, Bucuresti
Tel: 303.1431
Fax: 303.1714
www.srr.ro

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *