AUTO

Dacia Sandero 2: mașina pentru oraş

Noua Dacia Sandero : un vehicul de oraş compact, cu 5 portiere, care oferă tot ce este esenţial. Noua Sandero oferă un design seducător, ce evocă dinamism şi polivalenţă. Aceasta propune un raport preţ/ prestaţii fără egal şi beneficiază de calităţile specifice mărcii Dacia : spaţiu interior şi confort.

Volumul portbagajului, de 320 dm3, este unul dintre cele mai bune din segment. Bancheta spate rabatabilă în proporţie de 1/3 – 2/3 contribuie la caracterul practic al maşinii.

Preţurile pentru modelul Dacia Sandero încep de la 6990 euro (TVA inclus).

În premieră, noile modele Logan şi Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault în domeniul mecanic. Acest motor de mică cilindree, supraalimentat, îmbină confortul, plăcerea de a conduce, consumul redus (5,3/100km*) şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2 (122 g/km*), oferind astfel un cost de utilizare avantajos.
Un adevărat concentrat de tehnologie în materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzină cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) şi lanţ de distribuţie. Datorită turbo-colectorului cu inerţie foarte scăzută asociat cu un sistem de distribuţie variabilă la admisie (VVT), motorul furnizează 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min. Datorită cuplului de 135Nm disponibil încă de la turaţii joase (90% disponibil încă de la 1 650 rot/min), acest motor este dinamic, reactiv şi suplu în funcţionare. Propulsorul oferă astfel un raport ideal între plăcerea de a conduce şi un consum redus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *