Evenimente

Curs de actorie de film

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 21 aprilie, la Curs de actorie de film, sustinut de lectorul Gheorghe Preda.

In ultima perioada regizorii de film si producatorii de sitcomuri si seriale de televiziune au fost foarte interesati de actorii neprofesionisti. Nu trebuie neaparat sa fi terminat o facultate de profil pentru a juca intr-o productie de acest nivel. E necesar sa ai expresivitate si spontaneitate in raport cu partenerii si cu aparatul de filmat.

Cu asta se ocupa cursul nostru. Educa elementar pe cei care isi imagineaza ca ar putea juca in filme si seriale de televiziune.
Exercitiile vor fi doar practice si vor consta in simulari ale procesului de filmare. Vom lucra cu fragmente de scenarii din filme sau seriale consacrate pe care le vom filma, analizind apoi prestatiile cursantilor nostri.
Urmarim ca cel care parcurge cursul nostru, indiferent de profesie sau de gradul sau de educatie, sa fie mai spontan si sa-si dezvolte expresivitatea corporala si emotionala.

1. Improvizatia in actoria de film. (I)
Vom stabili cupluri de cite doi cursanti si ii vom filma improvizind pe o tema data. De exemplu : un barbat se intilneste cu o femeie intr-un loc public. Cei doi se cunosc superficial de ceva vreme. Barbatul ar vrea sa se mai vada cu femeia respectiva. Ce face ? Ce spune ? Cum se rezolva situatia.

2. Improvizatia in actoria de film. Exercitii filmate. (II)

3. Improvizatia in actoria de film. Exercitii filmate. (III).

4. Regizarea si filmarea unui fragment dintr-un scenariu de film cunoscut. Cu doua personaje. (I)
Vom practica exercitiul cu doi cursanti pronind de la un scenariu de film romanesc sau strain. Vom pune personajele intr-o situatie credibila si le vom explica motivatiile lor interioare care le imping la un anumit comportament. Le vom explica relatia pe care trebuie s-o aiba in scena respectiva. Le vom filma in diverse tipuri de incadrari.

5. Regizarea si filmarea unui fragment de scenariu de film cunoscut. Cu doua personaje (II)

6. Regizarea si filmarea unui fragment de scenariu de film cunoscut. Cu trei personaje. (I)
Vom practica exercitiul cu trei cursanti pronind de la un scenariu de film romanesc sau strain. Vom pune personajele intr-o situatie credibila si le vom explica motivatiile lor interioare care le imping la un anumit comportament. Le vom filma in diverse tipuri de incadrari.

7. Regizarea si filmarea unui fragment de scenariu de film cunoscut. Cu trei personaje (II).

8. Teme specfifice de actorie de film. Deplasarea in spatiu.
Exigentele pe care le presupune o astfel de situatie regizorala. Motivatia personajului. Scopul deplasarii. Punct de plecare, punct de sosire. Ce se intimpla pe parcurs.

9. Teme specifice de actorie de film. Filmarea la prim plan.
Prim planul a fost intotdeauna punctul de rezistenta al unui actor de film. Orice exagerare si orice neadevar devin dizgratioase tocmai prin faptul ca aparatul este atat de apropiat de fata ta. Despre dozarea efectelor si psihologie. De ce facem asta, cum o simtim, cum se vede pe film.

10. Recapitulare. Realizaraea de scurte filme de 3, 4 minute, intr-un singur cadru, la care sa participe toti cursantii.

Lector: Gheorghe Preda
Numar ateliere: 10
Frecventa: saptamanal
Tip: Practic
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 500 ron
Numar maxim persoane: 12
Locatie: Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)
INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

contact@victoriei.ro
sandra@victoriei.ro
http://www.victoriei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *