LifeStyle

Curry de berbec

currylamb
Ingrediente pentru 6 portii: 1 kg file de berbec, 200 g slanina afumata, 3 linguri ulei, 100 g ceapa, 300 ml supa de carne, 2 linguri curry, 4 rosii, 2 catei de usturoi, 4 frunze anghinare, 1/2 lingurita ghimbir macinat, un varf de cutit de sofran, 1 mar acrisor, 1/2 lamaie, 1/2 boia iute, sare.

Preparare:
Carnea se taie cuburi potrivite ca marime. Si slanina se taie cuburi mici.
Se prajesc carnea si slanina in putin ulei. Se scot si se pun intr-un vas.
Ceapa taiata marunt se caleste in cratita, dupa care se adauga supa de carne si se fierbe la foc mic. Se adauga o lingura de faina si curry si se amesteca bine. Se adauga rosiile curatate de coaja si tocate marunt, usturoiul pisat , apoi ghimbirul si sofranul. Se lasa sa fiarba 4 min, amestecand. Se pune apoi carnea si se mai lasa sa fiarba 10 min. Se adauga marul ras, anghinarea, boiaua si o lingura de zeama de lamaie. Se lasa la foc mic, acoperit, o ora si jumatate. Se serveste cu orez basmati cu stafide.