RETETE CULINARE

Curcan cu muguri de soia

Ingrediente: 400 g curcan(ca pentru snitele), 2 lingurite sos de soia, 1 lingura amidon, 2 ardei rosii, 1 ardei iute rosu, 3 linguri samburi de dovleac, 5 linguri ulei de floarea soarelui, 200 g muguri de soia.

Preparare:
Carnea se taie transversal fasii inguste si se pune intr-un bol. Se amesteca sosul de soia cu amidonul si se toarna peste carne. Se lasa 30 min la marinat.

Ardeii se taie fasii inguste. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie inele subtiri.
Samburii se prajesc in tigaie fara ulei. In alta tigaie se pun 3 linguri de ulei la incins si se prajeste carnea, amestecand des. Se scoate carnea din ulei si se pune deoparte.

Restul de ulei se pune in tigaie si se prajesc ardeii aproximativ 3 min, impreuna cu mugurii de soia. Se adauga carnea, se condimenteaza cu sos de soia si se presara cu samburii de dovleac.