LifeStyle

Cupa mondială a sporturilor electronice

Cea de-a patra editie a Electronic Sports World Cup, sponsorizată de NVIDIA şi produsă de Games-Services, a fost lansată official cu o campanie de billboard la metroul din Paris. Finaliştii din toată lumea se pregătesc să concureze la Palais Omnisport Paris-Bercy pentru un premiu de $300,000 ceea ce face ca evenimentul să fie unul ce trebui ratat de nimeni.

De la deschiderea sa în 1984, Palais Omnisport Paris-Bercy a fost locul de întâlnire pentru competiţii majore, de la turneul de tenis Master la Moto Supercross. În acest an Electronic Sports World Cup îşi va ocupa locul printre vizitatorii de prestigiu ai Paris-Bercy, cel mai clar semnal că jocurile îşi definesc stereotipurile şi păşesc în lumina reflectoarelor.

În ultimele luni, concurenţii din 53 de ţări au luat parte la o serie de evenimente de calificare şi fiecare naţiune va trimite echipele masculine şi feminine cele mai bune la finala prestigioasă de la Paris-Bercy. La capacitate maximă stadionul poate găzdui 17,000 de oameni dornici să vadă tot ce se întâmplă de la Gran Turismo 4, Counter Strike, Quake 4, Warcraft 3, Trackmania Nations la Pro Evolution Soccer 5.

Pentru mii de fani ai jocurilor, Cupa Mondială începe pe 29 iunie la Paris-Bercy. Biletele se pot cumpăra la http://www.ticketnet.fr/shop/e­n/manif.asp?idtier=237143&IdMa­nif=97324 de la 10 euro şi sunt disponibile şi abonamente pentru întreaga competiţie.