LifeStyle

Cunoaste Romania! – expozitie de obiecte de artizanat romanesti la Corredor del Henares (Comunitatea Madrid), Spania

In cadrul ciclului de activitati Cunoaste Romania!, a avut loc in Corredor del Henares (Comunitatea Madrid) inaugurarea unei expozitie de obiecte de artizanat romanesti. Evenimentul a avut loc la Centrul Hispano-Roman din Corredor del Henares, pe data de 20 aprilie 2009, la orele 17:00, in cadrul ciclului mai sus amintit, al carui obiectiv este de a promova cultura, obiceiurile si traditiile romanesti.
Expozitia a fost organizata cu ajutorul membrilor din Centrul Hispano-Roman dar si in colaborare cu doua asociatii romanesti – Asociatia ART-Mestesugurile Prutului” si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova.

Obiectele expuse sunt confectionate manual de 14 mesteri populari, membrii ai celor doua asociatii romaneSti colaboratoare si pot fi admirate la Centrul Hispano-Roman din Corredor del Henares pana pe data de 26 aprilie 2009.
La inaugurare au participat:domna Elena Serb, membra a celor doua asociatii, cu o parte din colectia sa de ii romanesti, brodate chiar de ea, si doamna Ionela Ghivan, care a delectat publicul cu o demonstratie de oua incondeiate.
Respectand traditia ortodoxa, toti cei prezenti au fost invitati sa ciocneasca oua de Pasti si sa serveasca cozonac si vin romanesc.
Centrul Hispano-Roman a multumit in mod deosebit doamnei Silvia Cozmnca, presedinta Asociatiei ART-Mestesugurile Prutului Iasi si vicepresedinta Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova – Iasi, fara ajutorul careia aceasta expozitie nu ar fi fost posibila.

Informatii suplimentare se pot obtine la Asociatia ART-Mestesugurile Prutului Iasi, la telefon 0741/217734 sau prin e-mail, la adresa mestesugurile.prutului@gmail.com , persoana de contact fiind dna.Silvia Cozminca, presedinta asociatiei.
silviacozminca@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *