Despre copii

Cum sa-ti imbunatatesti relatia cu copilul tau adolescent

BUCURESTI, Str. Av.T.Iliescu nr. 7 ap 16 Piata Dorobanti
13 Aprilie 2009, ora 17:00 – 21:00

Abilitati de comunicare specifice pentru parintii de adolescenti si preadolescenti (12 18 ani)

“Cine esti tu si ce-ai facut cu copilul meu ??” pare sa fie in gandul lor replica multor parinti fata de proprii copii ajunsi adolescenti. Chiar daca intre ei a existat o relatie buna pana acum, schimbarile copiilor din aceasta perioada a vietii lor ii fac pe multi parinti sa nu-i mai recunoasca si sa nu mai stie cum sa ii abordeze cu succes.
Daca sunteti parinte de adolescent sau preadolescent, va invitam la un workshop special in care veti avea ocazia sa descoperiti modalitati noi de a interactiona cu copiii dvs. astfel incat relatia dintre voi sa fie asa cum va doriti.

STRUCTURA WORKSHOP:
In acest workshop veti discuta despre:
-Ce inseamna sa fii parinte de adolescent si fost adolescent in acelasi timp? Care sunt asteparile, care sunt problemele, cum ati trait voi perioada de adolescenta?
-Care sunt elemente de baza ale schimbarilor neurologice specifice perioadei adolescentei 
-Veti afla raspunsuri la intrebarile: De ce se comporta adolescentii astfel? Ce se intampla cu ei? Ce sa asteptam de la ei? Ce anume sa cautam pentru a ne fi cel mai util?
-Cum sa va creati si sa va mentineti stari bune, esentiale in comunicarea cu adolescentii: 1. starea de atentie care va va permite sa observati schimbarile cruciale si sa faceti interventiile optime la timp; 2. starea de calm si intelegere in care va puteti asculta copiii fara panica in timpul discutiilor; 3. starea de a vedea in perspectiva, pe timp lung, care va va ajuta sa vedeti imaginea in ansamblu si ii veti ajuta si pe copii sa o vada la randul lor. 
-Veti exersa prezentarea si recadrarea instructiunilor si sfaturilor pentru copii intr-o maniera in care adolescentii le aud si sunt dorinici sa le aplice.

OBIECTIVELE acestui workshop sunt:
-Sa apreciati schimbarile care apar in anii de adolescenta
-Sa invatati ultimele descoperiri neurostiintifice despre aceasta perioada
-Sa intelegeti bazele neurologice ale gandirii (sau lipsa ei) si ale comportamentelor adolescentilor
-Sa va dezvoltati propriile abilitati de a asigura un mediu sigur si stabil pentru copiii vostri
-Sa invatati si sa practicati moduri alternative de comunicare cu copiii vostri, bazate pe nevoile specifice acestei varste.
-Sa apreciati bogatia si posibilitatea alaturi de provocarile si confuzia acestor ani si sa le valorificati.

TRAINERS
Workshopul va fi sustinut de SID JACOBSON psiholog, trainer si psihoterapeut din Statele Unite. Sid este considerat un expert in aplicatiile NLP (programare neuro-lingvistica) in educatie si training, psihoterapie si abilitati de comunicare. Este unul din primii traineri certificati de catre Society of NLP.
Detine un doctorat in Clinica de Psihologie de la Scoala de Studii Psihologice si un Master in Asistenta Sociala la Universitatea Tulane, acolo unde si-a finalizat si studiile in psihologie.
El utilizeaza NLP in ariile sale de specialitate: educatie, training, scris si psihoterapie. A lucrat ca cercetator, trainer si consultant cu profesionisti din spitale, scoli, clinici, afaceri sau sport mai mult de 20 de ani.
A scris numeroase articole si carti despre NLP ca: Solution States, The POWER Process (aparute in Romania la editura Excalibur, www.edituraexcalibur.ro), Meta-Cation: Education About Education with Neuro-Linguisting Programming (vol I, II si III).
Mai multe informatii despre Sid gasiti pe: http://mindmaster.ro/parenting/resurse/traineri/sid-jacobson.aspx siwww.sidjacobson.com  

Investitie: 400 ron (tva inclus)
Program: 17,00 21,00 ( cu o pauza)
Inscriere: www.mindmaster.ro
Informatii Si detalii: www.parenting.ro, mail@mindmaster.ro, tel. 0723 514 999
mail@mindmaster.ro 
http://www.mindmaster.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *