LifeStyle

Cum iti poate aduce voluntariatul un job

Voluntariatul nu este adoptat de prea multe persoane. Tot ceea ce inseamna munca neplatita nu ne incanta si ni se pare pierdere de vreme. Te-ai gandit insa la faptul ca tocmai voluntariatul iti poate aduce un job?
Dincolo de faptul ca nu esti platita, acesta putand fi considerat singurul dezavantaj al acestui gen de munca, voluntariatul compenseaza prin multe alte beneficii care iti pot facilita obtinerea unui job pentru care ai fi luptat mult timp in conditii normale.

1. Iti descoperi noi abilitati

Actiunile de voluntariat se caracterizeaza in primul rand prin implicare totala si sarcini bine stabilite, pe care trebuie sa le indeplinesti. Voluntariatul se concretizeaza cu atat mai mult cu cat este facut benevol. Implicarea efectiva te ajuta sa iti cunosti noi abilitati, sa ti le dezvolti pe cele deja existente si sa inveti in permanenta lucruri noi. Toate acestea intr-un mediu placut, fara stres si fara controlul riguros al unui sef stresant.

2. Iti faci contacte noi

In functie de domeniul in care vei actiona ca voluntar, probabilitatea de a intalni oameni din sectorul tau profesional este destul de mare. Iti poti face contacte mult mai usor, fara sa te straduiesti special pentru acest lucru. Daca pana acum erai nevoita sa participi la evenimente, conferinte si alte intalniri pentru a cunoaste oameni noi, prin voluntariat poti lucra cot la cot cu persoane importante si influente din domeniul tau profesional. De aici pana la colegialitate si prietenie este doar un pas.

Iti maresti astfel numarul de contacte, sporindu-ti totodata sansele sa te faci remarcata. Iar in momentul in care vei avea nevoie de un nou job, vei sti la cine sa apelezi sau, de ce nu, un angajator va sti pe cine sa caute atunci cand va avea nevoie de ocuparea unui post anume.

3. Voluntariatul te ajuta sa te remarci

Asa cum spuneam la inceput, nu oricine face voluntariat. Tocmai de aceea, tu te vei evidentia dintr-o multime uniforma. Daca tie ti se pare un lucru minor, afla ca multe companii importante pun mare accent pe acest aspect, deoarece iti recunosc implicarea si daruirea cu care esti capabila sa duci la indeplinire o sarcina anume.

Mai mult, din ce in ce mai multe firme, inclusiv din Romania, pun tot mai mare accent pe campaniile sociale si pe responsabilitatea sociala. Actiunile tale de voluntariat vin in deplin acord cu aceasta tendinta existenta pe piata de business.

4. Voluntariatul = experienta profesionala

Daca experienta ta profesionala nu este una foarte bogata, voluntariatul iti ofera cu siguranta un echivalent notabil pentru o experienta profesionala. Bineinteles, atat timp cat voluntariatul este incorporat in domeniul tau de activitate.

Nu ezita sa treci in CV perioada in care ai facut voluntariat si sarcinile pe care le-ai indeplinit. Mai mult, poti nota chiar denumiri de functii, care vor atrage mai repede atentia angajatorului. Daca ai facut de exemplu voluntariat la o publicatie si te-ai ocupat de coordonarea tuturor celorlalti redactori, poti nota denumirea de redactor-sef, deoarece atributiile tale sunt aceleasi cu cele pe care le implica postul propriu-zis. In plus, ai realizat respectivele activitati cu mai multa implicare si fara remuneratie. Practic, totul vine in avantajul tau.

5. Capeti mai multa incredere in tine

Voluntariatul implica multa comunicare cu oamenii, noi cunostinte, activitati placute si motivante. Prin simplul fapt ca esti in priza aproape tot timpul si ai parte de noi si noi experiente, iti va spori semnificativ si increderea in fortele proprii. Iar aceasta incredere te va ajuta si pe plan profesional. In timp te va ajuta sa fii mai constiincioasa, vei capata calitati de lider si vei lucra mai usor cu oamenii.

Crezi ca mai exista vreun motiv pentru care sa nu faci voluntariat?

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *